PRIDE PARADE

Pride Parade i Stockholm är Skandinaviens största Prideparad och är ett evenemang som inte får missas!

Paraden tågar genom centrala Stockholm och är festivalveckans största evenemang. En glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter. En demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill.

Varje år samlas närmare en halv miljon människor för att se paraden. Paradtåget består i sin tur av 45 000 deltagare fördelat på runt 200 ekipage (fordon eller grupper). Paraden genomförs under demonstrationsrätten och alla som vill får delta eller se på.

Paraden slutar vid Pride Park på Östermalms IP. Tänk på att du inte kan ta med dig banderoller och liknande in i Pride Park.

Innan man fyller i en anmälan ska deltagare läst igenom Stockholm Prides värdegrund samt våra ordningsregler för paraden. Det finns olika sorters deltagande. Vi har nedan beskrivit dem.

Delta som privatperson

Hjärtligt välkommen! Du som vill gå i paraden som deltagare behöver inte anmäla dig. Det är bara att hitta en bra plats någonstans längst med paraden och delta där du hittar en lucka.

Delta som grupp eller i en förening

Anmälan för föreningar och grupper som vill delta i paraden är obligatorisk.

Gör en uppskattning av hur många deltagare ni blir och fyll i intresseanmälan. På så vis kan vi planera startområdet och turordningen.

Ideella föreningar, myndigheter, skolor och andra icke vinstdrivande organisationer behöver ej erlägga den kommersiella avgiften. Om du vill ha ett fordon i paraden behöver du dock betala en fordonsavgift.

Kommersiella fordon

Företag som vill delta och exponera sina varumärken (namn, logotype eller produkter) räknas som kommersiella ekipage och behöver betala en avgift för att få delta (ingår i partnerpaketen Gold och Silver).

Pride Partners och Pride Supporters placeras i första halvan av paraden. Övriga kommersiella ekipage placeras i sista halvan av paraden.

Deltagaravgift för kommersiella ekipage är i år 75 000 kr. Moms tillkommer inte. Se Stockholm Prides faktureringsrutiner (öppnas i nytt fönster).

Datum och tider

Datum: Lördagen den 3 augusti 2019

Tid: 13:00

Paradväg

Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP

Viktigt att tänka på

Alla deltagare i Pride Parade måste känna till och följa Stockholm Prides värdegrund och Ordningsregler för Pride Parade.

Tänk även på att det råder maskeringsförbud på allmän plats, detta innebär att du inte får täcka ansiktet när du deltar i paraden.

Samtliga anvisningar från paradledningen, sektionsledare eller gruppledare måste följas.

Information till cyklister Pride Parade

Avgift för fordon

För att få ha ett fordon i Pride Parade behöver du/ni betala en fordonsavgift.

Fordonsavgiften ligger på 2 000 kr om anmälan görs senast lördagen den 30 juni. Från och med 1 juli och fram till att anmälan stänger den 20 juli är avgiften 4 000 kr.

Avgiften skickas via faktura och ska betalas omgående.

Kontakta Pride Parade

Om du har frågor kontakta oss på [email protected].

Tänk på att alla vi som arbetar är volontärer som gör detta på vår fritid, kvällar och helger. Vi försöker svara på dina mail så snart vi har möjlighet.

Nyheter från Pride Parade

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska