Pride Parade

Pride Parade i Stockholm är Skandinaviens största Prideparad med tiotusentals deltagare och en jättestor publik längs paradvägen. Det är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. Årets tema är dessutom Fira mångfalden. Använd temat kreativt och fritt. Låt det genomsyra hela paraden 2023!

För att delta i paraden finns Ordningsregler för alla säkerhet. Stockholm Pride har också en värdegrund som vi följer.

Paradväg

Stockholm Pride Parade 2023 går av stapeln lördagen den 5 augusti klockan 13:00. Starten kommer att ligga på Norr Mälarstrand för att sedan slingra sig igenom hela vår vackra huvudstad den ca 4,5 km långa vägen till Östermalms IP. Paradvägen brukar ta ca 2 timmar att gå. 

Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

De rekommenderade publikplatserna är längs Vasagatan och Kungsgatan upp till Hötorget, samt Stureplan till Stadion. Undvik Kungsgatan mellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan p.g.a. vägarbete som gör det otroligt trångt och dåligt med utrymme för publik. Tillgänglighetsplatser finns vid Tegelbacken och vid Stureplan.

Paradvägen markerad i grönt.
Foto: Hampus Haara

Deltagande och anmälan

Vi kan inte ta emot fler anmälningar av grupper, föreningar, myndigheter, organisationer eller företag. Som enskild privatperson kan du delta i paraden med något av de deltagande ekipagen, det går bra att hoppa in längs vägen.

På paraddagen, tänk på att dricka vatten, speciellt om det är varmt, och att ha promenadvänliga skor.
Hundar är välkomna men varm asfalt kan bli lika varmt som en ugnsplåt. Och tänk på att det är mycket ljud och människor.

Vi kommer inte dela någon startlista över ekipagen.

Kontakta [email protected] om du har frågor.

Pride Parade 2023

Partners

Huvudpartners

Guldpartners

QX logo

Silverpartners

RFSL logo
Hertz logo

Bronspartners

Accenture logo
Arbetsförmedlingen logotyp
Clear Channel logo
Swedbank logo

Paradsupporters

KPA Pension logo
Mojang logotype
Tieto Evry logo
Nobina logo
Dice logo

IKEA

Deloitte logo
Handelsbanken logo

Officiella supporters

KONE logotyp
Skanska logo
Gunn Lundemo Events logo
Toyota logo
SL logo

Mini-supporters

SAP Nordics logo
Pioneer DJ logo

Tack också till

Swift Export AB

Havredals