Stockholm Pride Parade 2022. Foto: Nils Carmel

Festivalen

Stockholm Pride är enligt föreningens stadgar till för dem som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queers liv. Detta manifesterar föreningen genom att varje år arrangera kulturfestivalen Stockholm Pride. Festivalen består av Pride House, Pride Park, Pride Parade, Pride Youth och Pride Kinky. På denna sida kan du läsa mer om de olika delarna av festivalen.

Pride City

Pride City är den del at Stockholm Pride som belyser andra evenemang som pågår runt om i Stockholm och i förorterna anordnade av andra delar av communityn, civilsamhället och näringslivet än just Stockholm Pride.

Anordnar du och ditt företag något i stan som ni vill ska vara med i Pride Citys program? Anmäl det redan nu!

Foto: Thomas Persson
En vägg på Clarion Hotel Stockholm är täckt utav en färgglad reklamskylt för Pride House. Till vänster syns en regnbågsfärgad skylt "room for all"
Pride House 2019 på Clarion

Pride House

I Pride House värnar vi om det demokratiska samtalet och vikten att mötas, reflektera bakåt och blicka framåt. Stockholm Pride är en plattform där organisationer, föreningar, företag, politiska partier och individer kan mötas och utbyta erfarenheter och prata om frågor och utmaningar för hbtq+-communityt just nu. Här hittar du också workshops, författarsamtal, debatter och konstgalleri.

Pride Kinky

Pride Kinky är helt tillägnat fetisch, läder och BDSM. Kvarteret är en säker plats för lek, utforskande och nyfikenhet för alla som är intresserade. Området är öppet för dig som fyllt 18 år.

För mer information och om du har några frågor kring Pride Kinky är du välkommen att höra av dig via mejl.

Foto: Katriina Makinen
Foto: Nils Carmel

Pride Park

I Pride Park har vi fantastiska artister, utställare, restauranger och barer för musik och fest. Pride Park är på många sätt festivalens hjärta, där festivalbesökare, utställare, artister och volontärer samlas för att tillsammans skapa Stockholms största festival! I festivalområdet kan du äta och dricka gott, träffa nya och gamla vänner eller se olika uppträdanden på Stora scenen eller de andra scenerna.

Mejla oss om du vill ha mer information kring Pride Park, eller om du har några frågor kring parken.

Viktig information inför 2024

Det är inte tillåtet att ta med väskor in på den offentliga tillställningen. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen. Undantag får också göras för personer med barn som har behov av skötväska. Väskor som är tillåtna kommer noggrant kontrolleras innan besökaren ges tillträde till tillställningen.

Pride Parade

Pride Parade i Stockholm är Skandinaviens största Prideparad med ca 50 000 deltagare och 500 000 i publiken. Det är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. Paraden tågar genom centrala Stockholm.

Foto: Lars Bohlin

Pride Youth

Pride Youth är till för alla ungdomar 13-25 år och erbjuder en mötesplats med spännande programpunkter där du som hbtq+-ungdommar kan träffas. Pride Youth bjuder på föreläsningar och temadagar. Pride Family som riktar sig till hela familjen, gammal som ung. Hos Pride Family är alla välkomna! 

Om du har frågor kring Pride Youth är det bara att höra av sig via mejl!

På Lava, Kulturhuset Stadsteaterns rum för ung kultur, kan du mellan 14-25 år göra pins, måla, låna böcker, trycka tröjor och mycket mer. Lava finns i Kulturhuset på våning 4 och är öppet nästan varje dag året runt!

Vill du vara med?

Det finns flera olika sätt att engagera sig inom Stockholm Pride, både som individ och företag! Som individ kan du engagera dig som långtidsvolontär, och arbeta inom föreningen på olika sätt under hela året, eller som korttidsvolontär före, under och efter festivalen. Både privatpersoner, föreningar och företag kan också engagera sig som medlemmar i föreningen, för en kostnad per år. Företag kan dessutom engagera sig och stötta Stockholm Pride som partners på olika nivåer för olika summor. Läs mer om våra engagemangsformer, och hitta rätt form för dig, på vår engagemangs-sida!