PRAKTISK INFORMATION

  1. Alla öppettider för biljettkassor finns under respektive område/dag på program.stockholmpride.org.
  2. Band hämtas ut under kassornas öppettider vid kassorna i Pride House (i Kulturhuset Stadsteaterns garderob) och i Pride Park (vid kassorna).
  3. Infocenter House finns på våning plattan vid Kulturhuset Stadsteaterns infodisk och i parken vid biljettkassorna. Det finns även ett infocenter inne i parken.

Alkohol och mat
Du får inte ta med alkohol och mat in på Pride Park. Det finns restauranger och barer som serverar alkohol och mat inne på området.

Affischering och försäljning
Du får inte affischera, eller på annat sätt marknadsföra, din eller någon annans verksamhet i Pride House eller Pride Park utan tillstånd. Detsamma gäller all typ av försäljning. Följs inte detta kan det leda till böter.

Bankomat
Det finns inga bankomater i Pride Park, flertalet restauranger och barer tar dock kort.

Barn och höga ljud
Barn får inte får vistas i miljöer med högt ljud. Det krävs därför hörselkåpor för barn när scenprogrammet på stora scenen börjar. Hörselkåpor kan köpas i kassa och info. 

Barnvagnar
Barnvagnar är välkomna både på Pride House, Pride Park och i Pride Parade.

Biljett
Du måste köpa biljett för att besöka Pride House eller Pride Park. Här finns pris- och biljettinformation.

Boende
Clarion har ett särskilt erbjudande för besökare under Stockholm Pride som gäller för besökare med entrébiljett till festivalområdet.

Borttappade föremål
Upphittade föremål lämnas till infodisken i Pride Park och kan återfås mot beskrivning. Allt som tagits omhand av festivalen kommer efteråt lämnas till polisens hittegodsavdelning.

Djur
Hundar får tas med in i Pride Park och i Pride Parade, dock inte i Pride House. Din hund ska vara kopplad. Tänk på att det tidvis är mycket hög ljudvolym i Pride Park vilket kan vara skadligt för din hund.

Festivalbuss
Det finns en festivalbuss som kör skytteltrafik mellan centrala Stockholm, Pride House och Pride Park. Här hittar du tidtabell och linjesträckning.

Fotografering och kameror
Fotografering för publicering (tryckt, digitalt eller för sändning i kommersiella sammanhang, liksom alla fall där det finns en uppdragsgivare) är inte tillåten om du inte har tillstånd från festivalen. Fotografering för privat bruk är tillåten. Alla seminarier i Pride House har fotografiförbud om inget annat anges.

Tänk på att många som besöker festivalen inte är öppna med sin läggning/könstillhörighet. Så be om lov att fotografera andra personer än de du umgås med och respektera att alla inte kan eller vill leva öppet.

Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Funktionsnedsättning och tillgänglighet
Person med funktionsnedsättning med ledsagare är berättigad att medföra 1-2 ledsagare in på Pride House, Pride Park och i Pride Parade. Ledsagaren behöver dock ha ett armband för Pride House och Pride Park. Detta kan en hämta ut i kassan. Tillgängliga toaletter med större utrymme och rullstolsramper finns vid scenerna.

Om du ska besöka Pride House så kan färdtjänst lämna och hämta besökare vid Sergels torg 3, en ficka vid körbanan vid fontänen. Bäst om du ska till Lava eller Studion. Många använder den även allmänt, det är cirka 50 meter till stora entrén på gatuplan, med Stadsteaterns biljettkassa och hissar eller Sergels torg 7. Vid stora entrén på gatuplan.

Detaljerad tillgänglighetsinformation kommer finns under respektive programpunkt i programdatabasen.

Informationsdisk
Det finns informationsdiskar i Pride House samt utanför och i Pride Park där du kan ställa frågor.

Laddare
Det finns ett mindre antal laddare till telefoner i Pride Parks informationstält. Dessa kan lånas för laddning på plats.

Parkering
Undvik att ta bilen, åk kollektivt. Besök www.sl.se för mer information. En karta över parkeringsplatser för dig med tillstånd att parkera på platser för rörelsehindrade finns på trafiken.nu/stockholm.

Program
Programmet finns i vår programdatabas. Du kan också se vad som händer just nu i Pride City, Pride House och Pride Park genom att gå in på respektive område. Vår partner QX har också samlat hela vårt program i deras Gaymap.

Toaletter
Toaletter finns inne på Pride House och i Pride Park, dock ordnar inte Stockholm Pride några längs paradvägen.

Efter paraden
Paraden slutar vid Pride Park på Östermalms IP. Tänk på att du inte kan ta med dig banderoller och liknande in i Pride Park.

 

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska