Pride Parade

Paradvägen markerad i grönt.

Pride Parade 2022

Stockholm Pride Parade 2022 går av stapeln lördag den 6 augusti klockan 13:00.

Paraden startar i närheten av Stockholms stadshus på Norr Mälarstrand för att sedan slingra sig igenom hela vår vackra huvudstad. Den cirka 4,5 km långa vägen till Östermalms IP brukar ta cirka 2 timmar att gå.

Pride Parade är Skandinaviens största Prideparad med cirka 50 000 deltagare och 500 000 i publiken. Det är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och en demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill.

För att delta i paraden finns ordningsregler för allas säkerhet. Stockholm Pride har också en värdegrund som vi förutsätter att alla i paraden ställer upp på.

Det är inte länge möjligt att anmäla fordon eller organiserade grupper till paraden, men som fotgängare är alla välkomna att ansluta efter vägen.

Paradväg

Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Deltagande

Sista anmälningsdag för fordon och grupper är redan passerad.

Grupper och fordon som önskar delta i paraden behöver anmäla sig innan. Anmälan för Pride Parade sker via länken nedan. Fyll noggrant i formuläret.

För fordon kommer en administrativ avgift att faktureras till uppgiven faktura adress, med omgående betalning. Sker anmälan till och med den 17/7 är avgiften 2000 kr. Från den 18/7 och till sista anmälningsdag 22/7 är avgiften 5000kr. För gå-grupper utgår ingen administrativ avgift. Vill du som enskild privatperson gå i paraden behöver man inte anmäla sig.

Kommersiella ekipage som inte är partners måste innan anmälan teckna ett partneravtal med Stockholm Pride. Läs mer om våra partnerskap eller kontakta [email protected].

Använd årets tema, Dags att bekänna färg, kreativt och fritt. Låt det genomsyra hela paraden 2022!

Sista anmälningsdag fredag 22/7 kl. 24:00.

Kontakta [email protected] om du har frågor.

Volontär

I Stockholm Pride arbetar alla från styrelse till festivalledning och veckovolontär ideellt. En fantastiskt rolig, intensiv, utvecklande och inkluderande upplevelse som fått många engagerade volontärer att komma tillbaka år efter år.

Är du intresserad av att vara volontär i paraden kan du läsa mer på vår volontär sida, och anmäla dig via länk där!

Foto: Pelle Jansson

Galleri