Anmälan till Stockholm Pride Parade 2024 är nu stängd

Anmälan till Stockholm Pride Parade 2024 är nu stängd, och vi vill tacka alla som har visat ett sådant fantastiskt engagemang och intresse i att göra Stockholm Pride Parade ännu större, tryggare och mer färgsprakande än någonsin! 

Vi har fått otroligt positiv respons och ett stort antal anmälningar i år, det visar tydligt att vi är många som är redo att stå upp för mänskliga rättigheter, människors rätt att älska och vara vem de vill. Det är ert stöd och engagemang som gör att Stockholm Pride fortsätter att växa och bli starkare för varje år som kommer! 

Årets tema är att påminna om att vi är starkare tillsammans, vi är en samlad community och alla goda krafter i samhället sluter upp och fortsätter det viktiga arbetet med att att stärka hbtq+-personers ställning i Sverige, Europa och världen.  

Stockholm Pride Parade 2024 går av stapeln lördagen den 3 augusti 2024 klockan 13:00. Paraden startar vid Norr Mälarstrand för att sedan slingra sig igenom vår vackra huvudstad i den cirka 4,5 km långa promenaden till Östermalms IP. Paradvägen brukar ta ca 2-3 timmar att gå.  
 
Paradvägen är Stadshuset – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Röda bodarna – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP. 
 
De rekommenderade publikplatserna är längs med Vasagatan och Kungsgatan upp till Hötorget, samt Stureplan till Stadion. Tillgänglighetsplatser finns vid Tegelbacken och vid Stureplan.