BLI VOLONTÄR

Foto: Lars Bohlin

Ta chansen att vara med om sommarens största äventyr!

I Stockholm Pride arbetar alla från styrelse till festivalledning och volontärer ideellt. Det innebär att ingen får någon ekonomisk ersättning. Däremot kommer vi se till att du som arbetar som volontär får något att äta och dricka under dina pass och annat som du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag.

Som festivalvolontär bidrar du med det som just du är bra på och tycker är roligt. Under festivalen arbetar runt sexhundra volontärer med olika uppdrag och det finns alldeles säkert något som passar just dig. Välkommen med din ansökan!

Så här ansöker du

  1. Skapa ett konto på volontar.stockholmpride.org.
  2. Logga in och välj ”Volontär”.
  3. Fyll i dina kontaktuppgifter, beskriv dina meriter och ladda upp en bild på dig. Bilden kommer att användas på ditt Pride ID-kort.
  4. Välj volontäruppdrag (första- och andrahandsval).

Fyll i dina meriter så noga du kan eftersom det underlättar festivaladministrationen att göra en bra matching.

In English

You are welcome to become a volonteer at Stockholm Pride and EuroPride in Stockholm this summer.

For information please contact us at [email protected]

Information: Ansökan, schemaläggning och utbildning

Vad händer efter ansökan?

Kort efter att du skickat in din ansökan kommer du att bli kontaktad per telefon eller e-post av HR-chefen. Om du inte blivit kontaktad kanske mejlet har hamnat i spamfiltret så kolla även din skräppost-mapp. Om vi försökt kontakta dig men inte lyckats kommer du att se det under ”Status på din ansökan” på volontärwebben.

Schemaläggning påbörjas i maj

Eftersom det är många volontärer involverade behöver vi lite tid på oss för att göra volontärschemat. Vårt mål är att försöka tillmötesgå dina önskemål om arbetspass i så hög grad som möjligt. Detta gör bland annat att vi måste ha ett rätt stort antal volontärer i din grupp för att pussla ihop gruppens schema. Om det är så att du måste ha någon förhandsinformation om ditt schema så kontaktar du [email protected]

När schemat är publicerat på volontärwebben kommer du att meddelas via sms eller e-post. Vi hoppas att schemat är klart i början av juli. Om det blir ändringar i schemat meddelas du via sms.

Förberedelser inför uppdraget

När du blivit placerad i en grupp kommer du att kontaktas av gruppledaren via telefon eller e-post. Det är gruppledaren som kan ge mer detaljerad information om uppdraget. Under juni månad kommer du kallas till en utbildningsdag (för den som inte kan ta sig till Stockholm i juni hålls en utbildningsdag i anslutning till festivalveckan)

Du kommer också att få ta del av grundläggande utbildningsmaterial som skickas till dig via e-post och förklarar vilka regler och rutiner som gäller för alla volontärer.

Utbildningsdag

På utbildningsdagen blir du informerad om vad som kommer att hända under festivalveckan.

Det är viktigt att du är med på utbildningsdagen eftersom det är en förutsättning för att kunna göra ett bra och säkrare jobb. Om du är förhindrad att närvara måste du meddela din gruppledare eller HR-chefen så att du kan få utbildning på annat sätt.

Svar på vanliga frågor

Vad får jag som volontär?

Veckovolontärer får veckobiljett till festivalen, volontärskläder och ett volontärkit innehållande bl.a. hygienartiklar, och inbjudan till volontärfest efter festivalen. Inför varje arbetspass kommer du att få mat och dryck (vänligen meddela i förväg om du behöver specialkost).

Dagvolontärer får entrébiljett till festivalen under den dag man arbetar, volontärströja och inbjudan till volontärfest efter festivalen. Inför arbetspasset kommer du att få mat och dryck (vänligen meddela i förväg om du behöver specialkost).

Hur mycket måste jag jobba?

Veckovolontärer förväntas arbeta 5 st 7-timmarspass. Dessutom behöver alla volontärer närvara vid utbildningsdagen (heldag).

Dagvolontärer förväntas arbeta en heldag inkl. utbildningstid (ges samma dag).

När behöver jag ta ledig från jobbet?

Om du är veckovolontär behöver du vara tillgänglig för oss 31 juli – 5 augusti
Om du ska arbeta med att bygga Pride Park (etablering) behöver du vara tillgänglig för oss 27 juli – 1 augusti
Om du ska arbeta med att riva Pride Park (avetablering) behöver du vara tillgänglig för oss 6 augusti – 9 augusti

Får jag jobba tillsammans med min kompis/partner?

Vi kan inte garantera någon detta men vi försöker tillmötesgå alla önskemål när det gäller schemat i så stor utsträckning som möjligt.

Jag bor inte i Stockholm. Kan Stockholm Pride hjälpa mig med boende under festivalveckan eller betala min resa till och från Stockholm?

Nej, vi kan tyvärr inte betala någons resekostnader. Om du behöver hjälp att hitta boende när du arbetar som volontär kan du kontakta [email protected] för mer information.

Jag har anmält mig, men ännu inte blivit kontaktad. Varför?

HR/Volontär kommer att påbörja genomgången av alla anmälningar som inkommit i en första genomgång i mitten av april. Därefter sker detta löpande och du bör ha fått någon återkoppling inom 2-3 veckor. Det sker i första hand via telefon men det kan också ske via mejl. Kontrollera gärna en extra gång att du har fyllt i rätt och aktuella kontaktuppgifter i din anmälan.

Glöm inte att hålla koll på din ”Spam”-korg/”Skräppost”-mapp då det ibland händer att mejlen hamnar där. Du kan se din status när du loggar in i volontärsystemet och där ser du om vi försökt nå dig men inte lyckats.

Kontakta [email protected] om du fortfarande inte fått svar på din fråga. Tänk på att Stockholm Pride är en ideell organisation, därför kan det dröja ett par dagar innan du får svar på ditt mejl.

Villkor för dig som volontär

För att få vara volontär under Stockholm Pride måste du ha fyllt 18 år när festivalen börjar, vilket du ska kunna intyga. Du förväntas att arbeta de arbetspass du blivit tilldelad. Beroende på arbetsuppgift eller arbetsgrupp kan det variera men utgångspunkten är minst fem arbetspass plus utbildningen. Ett av dessa arbetspass kommer att vara förlagt på lördagen.

Om du avanmäler dig efter att ha löst ut ditt festivalpass eller avbryter ditt volontärsarbete utan att ha fullgjort de arbetspass som du har blivit tilldelad är du skyldig att komma till volontärincheckningen och återlämna festivalpasset.

Om du sjukanmäler dig har du inte rätt att vistas i de olika Prideområdena (t ex Pride Park eller Pride House) under den dagen/de dagarna som sjukanmälan gäller, såvida inte annan överenskommelse har skett mellan dig och HR-chefen.

Bryter du mot detta har Stockholm Pride rätt att klippa ditt volontärsband samt fakturera dig för vad ett festivalpass kostar till ordinarie pris.

Just nu söker vi personer till dessa funktioner

Radiooperatörer till Ledningscentralen

Är du en serviceperson som kan hantera tempoväxlingar med erfarenhet av arbete i samband- och larmcentral eller liknande? Då är det dig vi söker som radiooperatör till Ledningscentralen!

läs mer

Volontärsjukvårdare

Parksäkerhet söker stresståliga, lugna personer med erfarenhet av evenemangssjukvårds och gärna akutvård till gruppen Volontärsjukvårdare.

läs mer

Kassaledare biljettkassan

Biljettkassan är den första mötespunkten mellan besökaren och Stockholm Pride. Vi hanterar biljettförsäljning, bandbyte av förköpta biljetter. Som kassaledare är du ansvarig för kassorna under skiftet du jobbar, det innebär att du är ansvarig för att se till att all...

läs mer

Administratör till ekonomikontoret

Ekonomikontoret är själva navet i Stockholm Prides ekonomi- och redovisningskedja kring festivalen och hanterar samtliga ekonomi- och redovisningsärenden strax före, under och strax efter själva festivalen. Detta innebär bland annat att vara en backoffice-funktion...

läs mer

Besöksservice söker volontärer

Besöksservice hanterar ett av de första mötena med Stockholm Prides besökare. Vi hanterar infocenter i och utanför Pride Park samt Pride House och finns tillhands för att besvara besökarnas frågor om allt från praktiska frågor om parkområdet till frågor kring olika...

läs mer

Ekonomikontoret söker ekonomipersonal

Ekonomikontoret är själva navet i Stockholm Prides ekonomi- och redovisningskedja kring festivalen och hanterar samtliga ekonomi- och redovisningsärenden strax före, under och strax efter själva festivalen. Detta innebär bland annat att vara en backoffice-funktion...

läs mer

Utställarservice söker volontärer

Utställarservice är kontakt mellan utställarna och Stockholm Pride. Vi hanterar allt som har med utställarna och restaurangerna både före och under prideveckan. Som kontakt till utställarna behöver man kunna svara på olika typer av frågor som rör parkområdet men även...

läs mer

Kassapersonal sökes

Biljettkassan är den första mötespunkten mellan besökaren och Stockholm Pride. Vi hanterar biljettförsäljning, bandbyte av förköpta biljetter. Som första mötespunkt till besökaren behöver man kunna svara på alla typer av frågor om både festivalen men även frågor om...

läs mer

Säkerhetsvolontärer till parksäkerhet

Parksäkerhet söker volontärer till för Pride Park. Som säkerhetsvolontär är du många gånger en av de första som besökaren träffar inom Stockholm Pride. Vi har hand om huvudentré och artistentré. Det handlar om att säkerställa att rätt personer kommer in på rätt ställe...

läs mer

Pride Park söker parkvärdar till parkservice

Som Parkvärd ser vi till att parken är snygg och fräsch, ta emot besökarna, guida dem, svara på frågor, representerar Stockholm Pride, assistera andra volontärsgrupper vid tex matavlösningar eller vid sjukdom, bemannar nödutgångar, hjälpa till med byggning, rivning...

läs mer

Chaufför – Festival och logistik

Transportenheten drift och logistik tillhandahåller transporttjänster för de delar av Stockholm Pride som rör underhåll, inköp och budtjänster. Organisationen uppdraget berör är i uppdelad i tre perioder, etablering, produktion och avetablering. Som chaufför är du...

läs mer

Nattchaufför – Festival och logistik

Uppdraget i grund består i att stå som nattjour för Festival och logistik. Utföra nödvändig persontransport och hastigt prioriterade uppdrag under natten och morgonen. Göra fordonen presentabel, genom städ, påfyllning av inventarier, drivmedel, samt föra anteckningar...

läs mer

Volontärstödjare sökes

Volontärer till gruppen Volontärstödjare "Pridemammagruppen" Är du en lugn person med hög stresstålighet, med vana och kompetens från psykosocialt arbete som vill lägga en vecka under festivalen på att vara ett stöd för Stockholm Prides volontärer. Då är du den person...

läs mer

Housevärdar till Pride House (30st)

Är du serviceminded? Kan du ta hand om besökare, möta deras frågor och lotsa dom rätt? Då är du personen vi söker till Pride House under årets festival. Som Housevärd: Ser vi gärna att du kan mer än ett språk. Gärna engelska. Teckenspråk är meriterande. Som volontär...

läs mer

Volontärer till incheckningen [HR]

HR-avdelningen söker volontärer till incheckningen. Är du en serviceperson med hög stresströskel, god samarbetsförmåga, är noggrann och plikttrogen. Har du lätt för att prata med människor är informativ och ser lösningar istället för problem. Då är du den person vi...

läs mer

Sektions- och gruppledare till Pride Parade

När du arbetar med Skandinaviens största Prideparad får du vara med att arrangera en viktig manifestation i form av en stor folkfest som gör avtryck på många sätt. Som ledare i Paraden kan du antingen vara sektionsledare eller gruppledare utmed paradvägen, eller...

läs mer

Olika typer av volontärer

Gruppledare

Funktionen gruppledare kräver att du har tidigare erfarenhet av festivalarbete och kan axla lite mer ansvar. Beskriv i ansökan vad du gjort tidigare och vilka egenskaper du har för att vara en god gruppledare.

Verksamhetsstöd

Volontärer inom verksamhetsstöd, t.ex. teknik, ekonomi, transport, säkerhet, scen, kommunikation och sjukvård, behövs för både korta och längre uppdrag.

 

Veckovolontär

Veckovolontärer har olika funktioner strax före, under och strax efter festivalveckan. Veckovolontärer har i huvudsak uppdrag i Pride Park eller i Pride House.

Dagvolontär

Dagvolontärer har inga specifika uppgifter utan hoppar in där det behövs. För varje dags arbete ges en dagbiljett att använda under festivalen. Dagvolontär är i första hand för Pride Parade, dock kan i vissa fall dagvolontärer tillsättas för specifik uppgift

Paradvolontär

Paradvolontärer arbetar endast den lördag som Pride Parade tågar genom Stockholm.

Etablering och avetablering

Som volontär i denna grupp arbetar du mest före och efter festivalen, men inte så mycket alls under själva festivalveckan. Du är en av dem som hjälper till att faktiskt bygga upp allting, och sedan riva och städa upp efter oss.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska