Pride Parade

Lördagen den 5 augusti kl. 13:00.

Årets paradväg: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Paradvägen är 4,3 km lång och tar ca 2 timmar att promenera.

Stockholm Pride Parade är inte bara festivalveckans största evenemang utan även Skandinaviens största prideparad!

Paraden genomförs under demonstrationsrätten och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Paradtåget består av 45 000 deltagare fördelat på runt 200 ekipage (fordon eller grupper) och samlar närmare en halv miljon åskådare. 

Vill du gå i paraden kan du som privatperson gå i paraden utan att anmäla dig. Det är bara att hitta en bra plats någonstans längst med paraden och delta där du hittar en lucka, se paradordning som vi kommer publicera nedan närmare festivalen.

Vi ses den 5 augusti 2017!

Viktigt att tänka på

Alla deltagare i Pride Parade måste känna till och följa Stockholm Prides värdegrund och Ordningsregler för Pride Parade.

Tänk även på att det råder maskeringsförbud på allmän plats, detta innebär att du inte får täcka ansiktet när du deltar i paraden.

Samtliga anvisningar från paradledningen, sektionsledare eller gruppledare måste följas.

Trafikinformation

Med anledning av Stockholm Pride Parade påverkas framkomligheten i City den 5 augusti, se detaljerad trafikinformation som kommer närmare paraddagen.

Vill du hjälpa till att arrangera paraden?

För att kunna genomföra paraden behöver vi hjälp från volontärer. Vill du vara med? Anmäl dig som volontär!

Nyheter från Pride Parade

Anmälan till Pride Parade 2017 öppen

PRIDE PARADE. Nu är det öppet för föreningar, större grupper, fordon och kommersiella ekipage att göra intresseanmälan för att delta i Pride Parade 5 augusti 2017.

Bilder från Stockholm Pride Parade 2016

BILDGALLERI. Det såg ett tag ut som att det skulle börja regna men vädret höll i sig och tusentals människor sökte sig ut för att få en glimt av paraden som slingrade sig genom centrala Stockholm. Här har vi samlat bilder från årets upplaga av prideparaden.

Trafikinformation med anledning av Stockholm Pride Parade

Vi vill med denna information informera om påverkan av trafik i centrala Stockholm under Stockholm Pride Parade den 30 juli 2016. Starten kommer i år att ligga på Kungsholmen, Norr Mälarstrand, och startpunkten vid Kungsholmstorg, för att sedan slingra sig den ca 4,3...