Pride Parade

Lördagen den 4 augusti 2018

Årets paradväg: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Paradvägen är 4,3 km lång och tar ca 2 timmar att promenera.

Pride Parade är inte bara festivalveckans största evenemang utan även Skandinaviens största prideparad!

Paraden genomförs under demonstrationsrätten och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Paradtåget består av 45 000 deltagare fördelat på runt 200 ekipage (fordon eller grupper) och samlar närmare en halv miljon åskådare. 

Vill du gå i paraden kan du som privatperson gå i paraden utan att anmäla dig. Det är bara att hitta en bra plats någonstans längst med paraden och delta där du hittar en lucka.

Paraden slutar vid Pride Park på Östermalms IP. Tänk på att du inte kan ta med dig banderoller och liknande in i Pride Park.

Trafikinformation

Med anledning av Stockholm Pride Parade påverkas framkomligheten i City den 4 augusti, se detaljerad trafikinformation nedan.

Viktigt att tänka på

Alla deltagare i Pride Parade måste känna till och följa Stockholm Prides värdegrund och Ordningsregler för Pride Parade.

Tänk även på att det råder maskeringsförbud på allmän plats, detta innebär att du inte får täcka ansiktet när du deltar i paraden.

Samtliga anvisningar från paradledningen, sektionsledare eller gruppledare måste följas.

Nyheter från Pride Parade

Årets paradutropare

PRIDE PARADE. Årets paradutropare är: Robert Fux, Tasso Stafilidis, Rickard Söderberg och Josefin Johansson.

Trafikinformation med anledning av Pride Parade

Vi vill med denna information informera om påverkan av trafik i centrala Stockholm under Pride Parade den 5 augusti 2017. Starten kommer i år att ligga på Kungsholmen, Norr Mälarstrand, och startpunkten vid Kungsholmstorg, för att sedan slingra sig den ca 4,3 km långa...

Bilder från Stockholm Pride Parade 2016

BILDGALLERI. Det såg ett tag ut som att det skulle börja regna men vädret höll i sig och tusentals människor sökte sig ut för att få en glimt av paraden som slingrade sig genom centrala Stockholm. Här har vi samlat bilder från årets upplaga av prideparaden.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska