Bakom kulisserna och på scenen, mitt ego har tusen ggr om fått sin bost under åren med Wigstockholm på mitt älskade Pride. Många är ni också som jag släpat upp på de olika scenerna, och från begynnelsen på en lastbil i Humlegården där cd-skivan hoppade, skuttade när våra extra höga platåpjuck dundrade mot lastbilsflaket! Kommer inte ihåg vem som var med, men vi var flera som skulle mima och uppträda i solljuset mitt i grönskande men ack så leriga Humlegården. Dragshow i brinnande solljus på den tiden ett stort NO NO.  Minnena är så många av dessa nu tjugo år som Stockholm Pride låtit mig hållas. Eller sanningen är ju mera brutal och mycket diskussioner blev det om Wigstockholms vara eller icke vara från några före detta artistansvariga som tyckte ”lekstugan” ”wiggan” och Leo.B skulle bort och dragshow passade inte alls in i konceptet Pride Park, men då blev det liv i luckan och perukerna flög i luften och ”prideguden” själv bestämde kort och dundrande : DET SKA VARA KVAR!! punkt,slut!

År 2000 var det år då jag hittade på det här med Wigstockholm som fram till nu detta kommande underbara EuroPride fortfarande finns kvar som programpunkt i Pride Park med mig som gapande, skrikande tjoande konfrencier. Alltid på fredagen, typ svåraste dagen i parken = sant! Massor av dragqueens, draggrupper, dragkings, performanceartister, strippor, sångfåglar, popartister, gymnastiktrupper, porrstjärnor, dansare, akrobater, baletthoppor i en härlig röra swishar förbi i mitt huvud. Om jag nämner nån eller några med namn i denna korta krönika, så måste jag nämna ALLA.. finns inte plats för det, men ni vet vilka ni är, och I LOVE YOU! Ja, nästan alla hahahah…

Ja och just utländska dragqueens har Stockholm Pride låtit mig boka också. Jag ringde ju själv såklart.. Tjatade, fjäskade så det stod härliga till! Och de kom till vårat somriga Stockholm och vi var så impade. Jag bjöd på hembränt i mitt kök, vi dansade tog poppers hela natten (obs över 10 år sen #justsaying) PS: detta var alltså lång innan ru-paul-dragrace-hysterin! Så när Candis Cayne står i mitt kök på söder och skålar då var det ”dragshow heaven” vill jag lova.

Bloopers är kul, alltså missar och strul som hänt under åren. Inte mycket alls, men snabbresume´. Missade flyg långväga ifrån, knarkande på bajamajan backstage, performancegrupp pinkade på scenen i sitt uppträdande, brand i en loge, nån ramlade av scenen, avflugna peruker, vredesutbrott och käftsmäll på en ljudtekniker, svimmingar och mina egna stagedives har inte alltid varit så lyckade, AJ AJ! Några grova skämt under åren har också upprört, säger bara : ETT stort förlåt!

Wigstockholm har betytt mycket för många, och tills Stockholm Pride kastar ut mig kommer det rulla på i all evighet!

PUSS från ”heterot” Leo.B

Vi ses på fredag 3 aug (idag!). Det är så klart på Stora scenen i EuroPride Park, kl 23 till midnatt.

Årets upplaga kommer glittra, skramla och klackracet blir kvar som tävlingsgren
Det har ”prideguden” bestämt, så det så!

Vidare info: På Stockholm Prides hemsida framöver vem,vilka dragqueens,artister som uppträder www.stockholmpride.org
Min instagram : leosexy

Bild överst: Peter Knutsson
Och jag heter endast Leo.B inget annat!

Foto: Stockholm Pride

Foto: Stockholm Pride

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska