Dagen efter att EuroPride 2018 invigts i Stockholm rivs Prideflaggan ner från en flaggstång i Hjulsta. Flaggstången förstörs.

I Järva-området bor över 80 000 personer från världens alla hörn. Många av dem jobbar hårt och vill ha ett samhälle med kärlek och gemenskap. Många av dem har flytt hat, förföljelse och hot. Många av dem vill leva i ett öppet samhälle som välkomnar mångfald och där människor kan leva sina liv som dem de är. Utan att behöva ljuga, utan att behöva smyga. Utan att behöva vara rädda.

Vi på The Global Village och på EuroPride 2018 står för allas lika värde och rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet, religion, kultur eller ursprung.

Den här hatiska handlingen har gjorts av någon eller några få personer. Och det är helt oacceptabelt. Men vi vet att majoriteten av Järvaborna, i likhet med de flesta andra i Sverige, vill ha ett öppet samhälle som genomsyras av respekt.

Det är med stolthet The Global Village och EuroPride 2018 samarbetar. Denna händelse visar hur viktigt vårt gemensamma arbete för medmänsklighet är i våra förorter.

Vi låter oss inte drunkna i hatet och ilskan. Våra lösningar visar på kärlek, respekt, medmänsklighet och gemenskap. Vi låter oss inte bli delade och vi låter ingen ställa oss mot varandra.

Så länge hatet visar upp sitt fula tryne, som nu, kommer vi att finnas där tillsammans och ta fighten emot ondskan och fördomarna.

Vi tillsammans med Stockholms stad kommer nu se till att både en flaggstång och en flagga kommer tillbaka på sin rätta plats snarast möjligt.

Ahmed Abdirahman
Ordförande The Global Village

Britta Davidsohn
Ordförande Stockholm Pride

Tasso Stafilidis
Ordförande WestPride

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska