Tillsammans med 35-årsjubilerande Stockholm Gaykör framför Tina Leijonberg regnbågslåten ”Ovan Regnbågen” under onsdagens invigningsgala i Pride Park.

Regnbågssången ”Ovan regnbågen”, med en för Stockholm Pride specialskriven text av Calle Norén, framfördes första gången under Stockholm Pride 2000, då med Lisa Nilsson. Sången presenteras i samarbete med Posithiva Gruppen och framförs efter den tysta minut som hålls för att hedra de som inte längre finns med oss. Tidigare år har sången framförts av bland annat Eva Dahlgren, Ola Salo, Birgitta Svendén, Jan Malmsjö, Peter Jöback, Andreas Lundstedt och Kerstin Dellert.

– Stockholm Pride är inte bara fest och glädje, vi vill blanda allvar och djupa debatter för den mix som är så unik för vår festival. Regnbågssången är en viktig del av Stockholm Pride, och ett sätt för oss att hylla de hjältar och kämpar som inte längre finns med oss, säger Christian Gerdes, festivalchef för Stockholm Pride.

Onsdag 2 augusti: Pride Park öppnar 15.30. Invigningsgalan med Admira Thunderpussy som värdinna börjar 18.30 och förutom Regnbågssången blir det tal av Stockholm Pride ordförande Haydar Adelson och årets invigningstalare Aleksa Lundberg. Musik från Erik Toro & Mandy Rich, The Dreamer, Rein, Årets Pridelåt med Thomas Sekelius och en stor show med Wallmans Night.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska