Foto: Nils Carmel

Nu går EuroPride Stockholm mot sitt slut. Det har varit en fullspäckad vecka med sprakande scenframträdanden, med internationella artister som Conchita Wurst, Eleni Foureira och Saara Aalto. Vi har också sett svenska stjärnor som Jessica Andersson, Robin Bengtsson, Marcus Krunegård, ionnalee och DJ Gunn Lundemo på scenen i EuroPride Park.

Alcazar! Foto: Olav Holten

Och självklart återföreningen av Alcazar. Vi har hört talare som Pia Sundhage och Anja Pärson. Över 12 000 schlager-fantaster kom för att se Schlagerkvällen, vilket var publikrekord. Även lördagskvällens showen drog enormt mycket besökare.

En av alla punkter i EuroPride House. Foto: Nils Carmel

Fler än 800 föreläsningar, panelsamtal och andra evenemang har hållits i EuroPride House och andra platser runtom i Stockholm. Bland de mest välbesökta evenemangen i EuroPride House var politikerdebatten om migrationspolitik. Human Rights Conference Stockholm som skedde som en del av EuroPride 2018 Stockkholm, där hbtq-personers rättigheter i Europa diskuterades, och öppningstalaren kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke deltog, var också en av de lyckade delarna.

Foto: Olav Holten

EuroPride Parade under lördagen slog alla rekord för Stockholm, med 55 000-60 000 glada and hängivna deltagare i upp emot 250 ekipage och grupper längs vägen från Stadshuset till EuroPride Park på Östermalms IP.

Foto: Julius Lindblom

Vi vill med detta också tacka alla våra fantastiska volontärer och partners som har varit med och möjliggjort den här veckan. Tack för att ni står upp för allas lika värde och vår rätt att vara de vi är och älska de vi älskar!

Tack också till alla våra partners, supportrar och utställare och alla andra som gjort EuroPride 2018 Stockholm till den fantastiska fest det var.


Nu tar vi ett par dagars paus och sedan fortsätter vi på andra sidan Sverige, med EuroPride 2018 Gothenburg! Happy Pride!

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska