Under tisdagen genomfördes totalt 69 programpunkter: 41 i Pride House, 25 i Pride City och 3 på Pride Ung.

Stolta föräldrar och RFSL Ungdom var två av alla arrangörer under tisdagen i Pride House

En stor bredd av programpunkter genomfördes i Pride House Stockholm Prides kultur- och seminarieverksamhet beläget i Kulturhuset Stadsteatern.

För den gospelfrälste bjöds på gospelworkshop med Rainbow Gospel, vilket senare under eftermiddagen följdes av en konsert där vi med musikens hjälp hyllade kärleken.

För den sexualpolitiskt engagerade diskuterades bland annat hoten mot hbtq-personer från extremistiska rörelser i ett seminarium arrangerat av RFSU med bland annat författaren Anna-Maria Sörberg och Expos Bilan Osman.

Hbtq-elevers rättigheter i skolan lyftes i en programpunkt av RFSL Ungdom, Stolta Föräldrar tog upp hur det är att vara förälder till hbtq-barn på ett annat seminarium och mycket mer gick att ta del av i Pride House under tisdagen.

Rocky Horror Picture Show och situationen i Syrien inom Pride City

Inom ramen för Pride City, Stockholm Prides plattform för alla de evenemang under Stockholm Pride som inte arrangeras i Pride Park eller Pride House, genomfördes under tisdagen 25 programpunkter.

I tisdagens program lyftes situationen för hbtq-personer i Syrien på Etnografiska museet, där Amnesty arrangerade en programpunkt där det gick att lyssna till berättelsen om Jamal och Said, ett homosexuellt par som tvingades fly från Syrien på grund av sin oppositionella aktivism.

På temat fester och mötesplatser genomfördes under tisdagen bland annat Pride Pool Party hos Selma City Spa på Clarion Hotel Sign och GayCamp genomförde en grillkväll bland klipporna.

 Zita Folkets Bio så genomfördes den första av tre slutsålda filmvisningar av den klassiska rockmusikalen Rocky Horror Picture Show, där publiken hade uppmanats ta med rekvisita som känns igen från filmen.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska