Nya uppgifter har i dag framkommit om personer på ledande positioner i föreningen Stockholm Pride, anklagelser och uppgifter som vi i styrelsen inte har känt till och tar på mycket stort allvar.

Sexuella trakasserier och övergrepp är givetvis aldrig ok, i något sammanhang. Som hbtq-organisation och mötesplats har vi dessutom ett extra stort ansvar för att själva vara en trygg verksamhet fri från diskriminering och övergrepp.

De två personer som lyfts i DN:s rapportering har båda lämnat organisationen.

Det är tydligt att vi har stora luckor i våra rutiner. Vi har omgående påbörjat ett arbete med att se över hur föreningen och festivalen kan vara en trygg plats för alla.

Stockholm Pride kommer omgående att:

  • Begära in utdrag ur belastningsregistret för alla personer på ledande positioner
  • Göra en fullständig genomlysning av volontärorganisationen som den ser ut i dag
  • Uppdatera rutinerna för hur vi rekryterar och fortbildar på alla nivåer i organisationen
  • Ta fram en ny policy för hur vi säkerställer en trygg organisation fri från sexuella trakasserier och övergrepp
  • Etablera en tydlig rutin och kontaktväg för vart man som volontär eller förtroendevald kan vända sig med information eller egna erfarenheter

Stockholm Pride är en ideell organisation och vi är många som nu hjälps åt för att säkerställa en trygg verksamhet framöver.

Om du har uppgifter eller erfarenheter som du vill dela med dig av, tveka inte att kontakta tf ordförande Britta Davidsohn, [email protected]

För presskontakter se vårt pressrum

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska