Foto: Stockholm Pride

En vecka full av programpunkter, föreläsare och besökare har fyllt Kulturhuset Stadsteatern till bredden med kloka funderingar, tankar och gemenskap. Men ännu har vi plats för lite till som du kan planera in på fredag under din vistelse i Pride House.

Vem bestämmer i communityt? är kanske den frågan som flest har anammat på årets temahemsida och själva ställt frågor under. Denna fråga tas upp på Pride House sista dag under seminariet som Stockholm Pride håller i. Hur öppna är vi som community, egentligen? Vem bestämmer att det finns fler gayklubbar än flatklubbar? Och vem bestämmer att du som bisexuell måste välja en sida tillslut? Kom och var med oss 12:00 på det sista samtalet under temat Vem bestämmer?

Med utgångspunkt från två verkliga fall kommer Kulturhuset Stadsteatern och Miljöpartiet Stockholms stad att ta upp byråkratin och dess fyrkantighet. Att du inte tillhör normen kan påverka hur du tas emot och behandlas vid kontakten med myndigheter. Detta kommer att tas upp, belysas och diskuteras 13:00 i Marionettens lokal. Kom och lyssna på hur det kan vara att vara stjärnformad i en fyrkantig byråkrati.

Eftermiddagen inne på House tar även upp presidentvalet i USA som det snart ska röstas i. Hur kommer den nya presidentens politik att påverka hbtq-personers liv i USA? Hur kommer det påverka hbtq-personers liv globalt? RFSU har samlat ihop fem personer som ska försöka bringa lite klarhet i alla spekulationer. Med kunskap inom både politik, USA:s politik och hbtq-frågor tror vi att detta kan bli intressant att lyssna på.

Två timmar senare, 15:00, kommer RFSL och RFSL Ungdom sitta i ett samtal med socialförsäkringsministern Annika Strandhäll om hur inkluderande svensk socialförsäkring är gentemot hbtq-personer. Frågor kring ministerns ansvarsområden utifrån en hbtq-synpunkt kommer att ställas och tycker du sen att ministern inte besvarat någonting som du har funderat på kommer tid ges till dina frågor också.

Teckenspråkiga HBTQ kommer att bjuda in till ett panelsamtal där de bland annat ska diskutera vem som bestämmer över teckenspråkiga hbtq-personer. Och vad finns det för skillnader mellan dövnormer och hbtq-normer? På plattanscenen tar de plats 15:00 och självklart teckentolkas denna programpunkt.

Förutom dessa punkter finns det såklart ännu mer att se, göra och delta i under Pride House sista dag för denna Pridevecka. Missa inte House och missa inte den punkt du kanske har längtat efter hela veckan.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska