Andra dagen på Pride House bjuder på ännu fler programpunkter än premiärdagen. Under tisdagen fylls Kulturhuset Stadsteatern av samtal, musik, utställningar och film. På Klarabiografen visas Lisa Gustavsson och Johan Palmgrens dokumentärfilm ”Monster” klockan 13:00. En film om Elena som tänder på att dricka blod. En berättelse om ett liv i förnekelse och att känna sig som ett monster, men också om vägen till acceptans inför sig själv. Efter filmen finns även Elena på plats för frågor och samtal.

Under dagen äger flera panelsamtal och debatter rum. Bland annat kommer RFSL Ungdom att leda ett om hur förtroendet inom primärvården kan växa bland unga hbtq-personer. En timme senare, klockan 16:00, förs en debatt under namnet How Important is Rainbow Culture..? Frågor som hur viktigt hbt-kultur är för flyktingar/immigranter, romer, hbt-samer och Bears tas upp, bland många andra. Står hbt-kulturen endast för underhållning eller är det ett kraftfullt vapen i kampen mot homofobi? Eftermiddagen kan du även spendera med RFSU. De håller samtal om hur utvecklingen av högerextrema och högerpopulistiska krafter påverkar de som står upp för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter under programpunkten Sexualpolitik under attack.

För dig som vill bryta av panelsamtalen och debatterna så håller Rainbow gospel en gospelworkshop i Klarabiografen klockan 14:00. Ett perfekt tillfälle att våga sjunga ut och sjunga upp inför veckans alla fester. Och är du kanske en av dem som bara klappar händerna och gungar med när andra sjunger gospel, men aldrig riktigt vågat ta ton själv? Då har du chansen att ändra på det nu.

Foto: Jenny Wickman

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska