När du arbetar med Skandinaviens största Prideparad får du vara med att arrangera en viktig manifestation i form av en stor folkfest som gör avtryck på många sätt.

Som ledare i Paraden kan du antingen vara sektionsledare eller gruppledare utmed paradvägen, eller gruppledare eller annan viktig funktion i startområdet.

I startområdet ser du till att anmälda grupper står på rätt ställe i rätt ordning och ser till att regler och anvisningar följs. Säkerheten är viktig att den upprätthålls. Till din hjälp har du ett antal volontärer som du arbetsleder.

Du kan också jobba med incheckning av gågrupper och fordon.

Arbetet utmed Paradvägen går ut på att spärra av gator så att vi har en säker väg för Paraden och publiken. När paraden passerar är du Paradvärd och ser till att framkomligheten bibehålls och att säkerheten efterlevs. Till hjälp har du ett antal volontärer i varje grupp som du arbetsleder. Som sektionsledare styr du 2 eller flera grupper.

Du är även ett viktigt stöd och en länk mellan paradledning och ”dina” gruppledare och volontärer. Du har stöd och support från din kontakt i Paradledningen.

Det ingår i ditt arbete som ledare att hålla kontakt med din grupp innan Paraddagen. Se till att dom får all information och utbildning dom behöver. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga och känner vilken viktig uppgift man har.

Du måste kunna avsätta tid från mitten på maj till 31 juli. Mest handlar det om telefontid men även några möten. Om du kan avsätta tid innan maj är det bra.

  • Du ska helst ha någon vana av att leda personer tidigare.
  • Du ska vara en strukturerad person som klarar mer än en boll i luften.
  • Om du har jobbat med Paraden tidigare är det meriterande.

Välkommen med din anmälan till http://www.stockholmpride.org/engagera-dig/volontar/

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska