Foto: Nils Carmel

Schlagerkvällen var lika färgglad och framgångsrik som vanligt med både svenska och internationella artister som deltog. De gav verkligen publiken en kavalkad av träffar. Och publiken kunde texterna lika bra som artisterna själva.

Eleni Foureira. Foto: Göran Wagneklev/PP Press

Eleni Foureira, som kom på andra plats i årets Eurovision Song Contest, avslutade Schlagerkvällen med låten Fuego med entusiastisk energi. Hon var exalterad över att få uppträda upp i EuroPride Park, som ingen här i parken kunnat missa. Det var det perfekta slutet på en perfekt kväll. Och kvällen gav oss många hittar att dansa och sjunga till.

Foto: Olav Holten

Foto: Thomas Persson

EuroPride Park var fullt av folk, och klockan 20.00 var alla blickar vända mot Stora scenen och Schlager kvällen – som blev en riktig galaafton. Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam tog oss igenom scenprogrammet och Anki Albertsson Anki Albertsson. Under den första akten fick vi dansa loss till Nanne och Peter Grönvall, RenaidaMagnus Carlsson, Arvingarna, Nano och Dotter.

Lill-Babs när hon besökte Stockholm Pride 2016. Foto: Olav Holten

Under den första akten kom Kristin Kaspersen också in i scenen där hon höll ett tal om Barbro Lill-Babs Svensson, klädd i sin mammas kläder. Det var ett personligt och känslomässigt ögonblick tillsammans med fansen, fulla av tårar, minnen och kärlek.

Saara Aalto. Foto: Nils Carmel

Vi tog en paus i EuroPride Park för att ladda upp lite energi och hinna längtar efter nästa del av showen. Linus Wahlgren gjorde en insats som presentatör och plockade upp favoriten Saara Aalto, Finlands Eurovision-stjärna. I en glittrande silverklänning sjöng hon sin monster hit, ”Monster”. Och publikhavet höjde volymen ännu en oktav när den den fantastiska Kati Wolf äntrade scenen. Johanna och Jenny ur gruppen Excellence som upptädde i Eurovision 2002 fick publiken att falla pladask.

Jessica Andersson och Oscar Zia. Foto: Olav Holten

Även några av de mest populära artisterna från Melodifestivalen fick möta publikhavets jubel. Lindsay DracassWiktoria, Robin Bengtsson, Herreys, Kejsi Tola och Robin Stjernberg. En av Sveriges största Schlagerdrottningar, Jessica Andersson, sjöng duett med Oscar Zia.

Lena Katina. Photo: Göran Wagneklev/PP Press

En härlig återförening ägde rum när ena hälften av popduon t.A.t.U, Lena Katina, återförenades med sina fans. Hon, liksom hela EuroPride Park, sjöng t.A.t.Us hit från 2003, ”All the things she said”. Och allt vi kan säga nu är thank you for the music, Schlager kvällen!

 

Se fler bilder här nere!

Samtliga foton: Göran Wagneklev/PP Press

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska