Foto: Olav Holten

Under tisdagen har bygget EuroPride Park nästan färdigställts och vi är förberett oss för att ta emot alla besökare under morgondagen, våra volontärer har fått kämpa hårt i värmen och det har gått åt mycket vatten. På EuroPride House där det är svalt och skönt har besökarna kunnat delta i paneldiskussioner om skrivande och politik, samt träffa Argentinas ambassad. På kvällen trotsade djärva löpare det varma vädret för den goda sakens skull i Run For Pride.

Foto: Pelle Jansson

EuroPride House

Fredrik Apollo Asplund, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Saga Becker och Anna Ahlund diskuterade skrivandet som ett politiskt vapen. Hur kan litteraturen hjälpa oss att sträva efter och värna ett mer öppet och tillåtande samhälle där alla får plats, när Sverige står inför det viktigaste riksdagsvalet på decennier.

Diskrimineringsombudsmannen informerade om rätten till likställt bemötande för samkönade par vid fastställandet av föräldraskap och den Argentinska Ambassaden berättade om sitt arbete med hbtq-rättigheter, då det var det första latinamerikanska landet att legalisera samkönade äktenskap och kort därefter stiftade några av de mest progressiva lagearna om transgenderrättigheter i världen.

Foto: Pelle Jansson

City Events

Run for Pride, ett välgörenhetslopp vars intäkter går till organisationer som arbetar för hbtq-rättigheter, gick av stapeln och väldigt många modiga personer trotsade värmen och sprang fem eller tio mil. Detta var andra året som Run for Pride gick av stapeln i Stockholm.

I morgon onsdag slår EuroPride Park upp portarna och firar det hela med en invigningsgala! Kom i god tid, då det ofta blir långa köer när parken öppnar för första gången och tänk på att dricka mycket vatten. Vi ses då!

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska