Robert Wells presenterar Rhapsody in Rock – Pride Edition, en specialkonsert där Robert Wells gästas av sina vänner för att bjuda Pridebesökarna på klassisk rock under fredagskvällen.

Vi har sedan länge lockat tusentals besökare med ett välfyllt scenprogram och inför sommarens festival har vi lyssnat på besökarna som gärna vill se lite nytt på pridescenen – klassisk rock.

-Vi försöker alltid ha ett brett utbud för att scenprogrammet ska passa alla våra besökare. De senaste åren har vi haft schlager, dansband, burlesk och techno på scenen de olika dagarna, men aldrig rock. Det har länge varit ett önskemål från flera av våra besökare vilket vi nu vill testa, säger Christian Gerdes, festivalchef för Stockholm Pride.

Frågan ställdes då självklart till Sveriges rockkung, Robert Wells, som genast nappade på idén om att göra en show på Stockholm Pride. Under våren har han satt ihop en specialversion Rhapsody In Rock – Pride Edition som anpassats till fredagskvällen i Pride Park.

– Jag fick förfrågan tidigt under våren och kände direkt att Rhapsody In Rock självklart ska besöka Stockholm Pride. Efter många år på turné har vi besökt länder där det inte alls är lika accepterat att vara trans, gay eller bisexuell och för mig är alla lika mycket värda oavsett kön, sexuell läggning och etnicitet, säger Wells.

Sedan 80-talet har Rhapsody In Rock under ledning av Robert Wells turnerat i hela världen, med över 1,9 miljoner sålda biljetter har de satt publikrekord på svenska och internationella arenor. Världsstjärnor som Michael Bolton, Jon Lord och många andra har valt att gästa Rhapsody In Rock under deras turnéer.

-Inför Stockholm Pride har jag med mig Rhapsody Orchestra som är en 15-manna orkester, kören Vocalette och självklart har jag också bjudit in mina vänner Johan Boding, Nanne Grönwall samt Nina Söderquist som kommer att gästa oss under fredagskvällen, det är alltså en specialkonsert enbart för Stockholm Pride, avslutar Robert Wells.

Rhapsody in Rock – Pride Edition kan ses på Stora scenen i Pride Park på fredag 4 augusti klockan 20:00.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska