Manifestera kärlek för alla i Skandinaviens största Prideparad på lördag! Se till att ge dig ut för att få en riktigt bra plats att beskåda paraden ifrån. För även om vägen den slingrar sig är 4,3 km fylls Stockholms gator snabbt med färggranna människor! Vill du ha en av de bästa åskådarplatserna kan vi ge dig den. Vi behöver nämligen fler volontärer som kan vara med och hjälpa till vid paraden. Det är bara att anmäla sig här för en av de bästa paradupplevelserna och inträde till parken efteråt!

Kör igång lördagen med  Amnesty. Öva slagord, skriv skyltar, ät pizza och peppa till tusen innan Prideparaden med Pre-Parade pepp & pizza i Rålambshovsparken från klockan 11:00.

På dansmuseet bör du passa på att se utställningen Dancing Men som tar upp männens plats i danshistorien, synen på mannen under olika tidsepoker och vilka fördomar som finns om män som dansar, mellan 12:00 – 16:00.

Våra hav och vatten delar inte världen utan håller den samman och Friluftsfrämjandet visar hur vi kan sprida kärleken även ute på vattnet i Stockholms innerstad. Prideparadpaddlingen följer paraden längs Norr Mälarstrand och mängder av kajaker kommer att samlas och paradera, se och synas under Prideparaden. Du kommer även innan att kunna prova på paddling i Rålambshovsparken.

Timmarna efter paraden fylls Stockholm av färgglada festligheter, ända till nattens skymning blir till gryning. På med rosa boan, glittret och mustaschen för på Den Stora Tjejfesten 30+ är det klackarna i taket som gäller. Gunn Lundemo har tagit över Colosseum och annordnar minifestivalen Lesbian & Queer indoor festival. Här är givetvis alla hbtq+ vänner välkomna till att dansa till DJs som Whitney Mixter, Cherin, Michal Serr, DJ duo Sn00dle & Alice och många fler. Känns ingen av dessa fester som den rätta kanske QueerNördarnas The Queer and Nerdy Pride Party är ditt ställe att släppa loss på. 

Foto: Emma Wahlberg

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska