Vad betyder Pride för dig?
Pride betyder party och politik i en ljuvlig kombo. Vi är helt enkelt världsmästare på att mixa glädje och allvar – inga andra  kan festa som galningar och samtidigt göra det med  knuten näve. Det är detta som gör Pride unikt och skapar ungefär samma känsla överallt i världen.

Vilket är ditt första Pride-minne?
Jag är ju så gammal att jag var med när vi hade frigörelsedemonstration på 80-talet. Men mitt första Pride-minne är också från Stockholms första EuroPride 1998. På Skansen hade jag och Anna-Lena Brundin äran att vara konferencier på Allsångsscenen. Vi stapplade efteråt av scenen tillsammans med bland andra Dana International som precis vunnit Eurovision Song Contest det året. Jag var hög som en fjälltopp – helt utan droger.

Vad kommer du göra i år under EuroPride Stockholm?
Uppföljaren till min lättlästa roman ”Första natten” släpps lagom till pride. ”Vi två mot världen” heter den och är en komma ut-historia. Om den kommer jag att berätta på både Regnbågsscenen i EuroPride Park och i EuroPride House. Däremellan slinker det antagligen ner ett och annat glas champagne.

Vilket är det bästa stället att ta sin dejt till i Stockholm?
Djurgården. Kulturhusterrassen. Fotografiska. Mälarpaviljongen. Bitter pills. Hermans för vegosarna, med utsikt över vattnet och Skeppsholmen. Ta med en filt, jordgubbar och bubbel och njut solnedgången på klassiska bögberget i Skinnarviksparken eller dra en drink på flatägda Whippet Lab i gaytäta Södermalm. Utbringa en skål för legenden Greta Garbo som föddes och växte upp ett par stenkast härifrån

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska