Vad betyder Pride för dig?
För mig står Pride för alla människors lika värde oavsett kön, identitet eller sexuell läggning. Detta betyder för mig att vi tar oss rätten att själva få definiera eller icke definiera utifrån eget tycke och vilja, men också friheten i att få vara med och älska vem man vill. Pride öppnar upp och ger oss möjlighet att dela med oss av människans fantastiska mångfald och samtidigt fira och hylla det!

Vad kommer du göra i år under EuroPride?
Jag har faktiskt inte kollat programmet för EuroPride än! Men förra året hade Stockholm några fantastiska tjejfester, vilket jag misstänker även kommer att arrangeras i år. Så någon tjejfest kommer jag försöka få till att gå på. Paraden är en självklarhet! Jag kommer säkerligen att befinna mig inne i city mycket mer både dagtid och kvällstid under pride i år. Stockholm blir så mycket bättre under pride!

Vilket är ditt första prideminne?
Mitt första prideminne är från 2011, då blev jag medbjuden att åka på Fotografiskas flak i paraden. Det var otroligt mäktigt, roligt och festligt! Förra året gick jag i paraden med några vänner, även då tyckte jag att det var otroligt roligt! Det är verkligen en folkfest och man känner sån glädje och kärlek, så hela upplevelsen i sig är fantastisk. Jag har vänner som har upplevt otroligt mäktiga och roliga saker under pride, och jag hoppas på att också få ett ”för livet”-minne under pride i år.

Var går du helst och tar en drink i Stockholm?
Kanske låter klyschigt, men Secret Garden är ju ett populärt och toppen bra ställe! Bra läge, dansvänlig musik och blandat klientel.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska