Vad betyder Pride för dig? 
Det är årets bästa och viktigaste vecka. Tänk vad alla pridefestivaler och frigörelseveckor i Stockholm gjort för att få hbtq-communityt att synas och väcka viktiga frågor, stora som små. Och som nu spridits sig runt om i Sverige där fler och fler kommuner har sin egen Pridefestival.

Vad kommer du att göra i år under EuroPride? 
Jag kommer jobba en del som fotograf åt QX, gå på minst en underklädesfest och ställa ut några av mina bilder i konstnärstältet i EuroPride Park.

Vilket är ditt bästa Prideminne? 
EuroPride 1998 i Stockholm. Jag var relativt nyutkommen bög och skulle se min första parad någonsin. Förutom att se så många likasinnade människor i en parad så blev jag extra berörd när Stolta Föräldrar kom gåendes i tåget – då var de nog knappt 20 personer mot flera hundra som de är nu. Jag blir lika rörd och glad över att se dem varje år.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska