Vad betyder Pride för dig?
Det betyder mycket. Förutom alla festligheter, mångfalden och glädjen så är det oerhört viktigt att fira Pride som en påminnelse om att det fortfarande runtom i världen inte är jämlikt för hbtq-personer. Det är fortfarande många som inte kan leva och älska precis som de vill. Det är många hbtq-personer runtom i världen som förföljs, trakasseras, dödas eller fängslas. Jag har varit DJ i 26 år, mestadels på gayscenen och ju äldre jag blivit, desto mer har jag sett hur viktigt det är med Pridefirandet. Visa andra hbtq-människor att våga komma ut ur garderoben och visa att jag och många andra backar upp!

Vad kommer du att göra i år under EuroPride?
Jag kommer att spela på de flesta stora festerna för aktörer som Moxy, Cleangroup, Running for Pride, StandoutTravel, Pride Pool Party at Selma Spa Clarion, och självklart i EuroPride Park.

Bästa Pride-minnet?
EuroPride 1998, första gången den hölls i Stockholm! Jag minns att jag cyklade längs Skeppsbron och stannade till vid Slottsbacken och såg massa flaggstänger längs vägen smyckade med Pride-flaggor. Jag ryser när jag tänker på det, det var verkligen en känsla av erkännande, äntligen, öppenhet!

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska