Vad betyder Pride för dig?
För mig är Pride ett forum där hela hbtq-communityt får mötas och där vi ska kunna vara oss själva utan att behöva förklara eller försvara oss. Pride är en mötesplats och en frizon. För mig är Pride också två veckor jag får tillbringa med 700 andra volontärer varav många återkommer år efter år och flera blivit nära vänner.

Ditt bästa Prideminne?
Mina bästa Prideminnen handlar om etableringen av Pride Park. Förväntan inför veckan och det praktiska arbetet som möjliggör allt som senare kommer att hända i parken. Att vara en del av och se parken byggas upp, det är fantastiskt.

Vad ser du mest fram emot med EuroPride 2018?
Jag ser mest fram emot EuroPride House med Human Rights Conference med större internationell inriktning. Jag hoppas på fler besökare, fler möten och hetare debatter där fler känner sig representerade.

 

Foto: Olav Holten

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska