I år finns det extra mycket att göra och uppleva för alla barn och deras familjer i Pride Park. Projektledare för Pride Kids är AnnaCarin Blomberg, konstnärlig ledare teatergruppen Teater Najkit.

Teatergruppen har sitt  säte i Tyresö, strax söder om Stockholm och har funnits sedan 2012. Redan våren 2013 satte de upp sin första stora egna produktion Det var en gång… The Musical! och har sedan dess breddat sin verksamhet. Bland annat med föreställningar för för- och grundskolan.

Det är också Teater Najkit som står bakom årets officiella Stockholm Pride Kids-låt Stolt. AnnaCarin Blomberg, konstnärlig ledare, säger så här om låten:

Jag ville göra en låt som kan tilltala de yngre festivalbesökarna utan att för den sakens skull dra ner på framförandets kvalitet. Budskapet är viktigt och handlar om att familjen barnets viktigaste punkt i universum. Det är kärleken som är kärnan i familjen, och de band som finns mellan familjemedlemmarna, oavsett hur familjens sammansättning ser ut.

 

Med den här låten vill jag och min teatergrupp hjälpa barnen att göra sin röst hörd i frågan om rätten att ha en familj och att respektera familjen oavsett hur den ser ut.

Onsdagen den 27 juli framförs låten Stolt av Teater Najkit på Stora scenen i Pride Park.

Stolt – Teater Najkit
Text: AnnaCarin Blomberg
Musik: Tobias Sundström

Read in English

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska