Onsdagen är kommen, vilket betyder att Pride Park äntligen låser upp sina grindar! Och vi har laddat upp med saker att göra, höra och se från öppning klockan 15:30 till 00:00, då vi tyvärr måste stänga för att ladda om batterierna till nästa dag.

Den storslagna invigningsgalan är ledd av Admira Thunderpussy som bland annat gästas av årets invigningstalare Aleksa Lundberg och årets prideartist Thomas Sekelius. Scenen har såklart sällskap av massor av tält att besöka och undersöka. Redan 15:30 kickar Swedavia igång med Karaoke och tävling i sitt tält, och håller på ända till stängning. Du kan också gå och gissa djurbajs och göra partyhattar i Pride Kids-huset tillsammans med Stockholm Pride från klockan 16:00.

Preventhiv-gruppen har såklart ett tält uppe hela veckan i parken där du kan snabbtesta dig för hiv. Även Wella Professionals har slagit upp ett tält där du inför kvällens invigningsgala kan få håret gratis stylat. För vem vill inte matcha alla snygga människor som ska upp på scenen sen?

På scenen Regnbågen kliver Pernilla Hammargren upp och kör stand-up. Efter att ha briljerat förra året i parken är hon tillbaka och laddad att få er att skratta och tänka till i 40 minuter. Samma scen intas klockan 20:00 av popbandet Konflikten som består av Amanda Fröhling Lind, Karin Andersson och Lindis Ekström. Med sin musik utmanar de normer, men är framförallt otroligt skönsjungande.

Kinkykvarteret är nu en lika självklar del i parken som regn en svensk sommar. Självklart öppnar de samtidigt som resten av parken med bland annat Prova på hörna med Club Sade klockan 15:30 som är öppen hela kvällen. En timme senare presenterar Peer Rope Stockholm några av Sveriges skickligaste repartisterKinkykvarteret invigs i år klockan 20:30 av läderflatan Helene Delilah. I samband med invigningstalet är Wish och SLM inbjudna med sina motorcyklar.

Vi ser fram emot att möta dig i parken!

Foto: Julius Lindblom

Det här händer i Pride Park

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska