Ny ordförande – Haydar Adelson

Idag har haft vårt årsmöte och valt ny ordförande och nya ledamöter till vår styrelse. Till ny ordförande valdes Haydar Adelson.

– Jag är född i Mellanöstern och mitt fokus kommer därför att vara att jobba med fördomar som finns om etnicitet, religion och sexualitet i samhället och i HBTQ-community:t, säger Haydar Adelson nyvald ordförande för Stockholm Pride.

Haydar är organisationspsykolog och personalvetare till yrket och jobbar med rekrytering samt organisationsutveckling.

Ordförandeuppdraget innebär att styra och leda föreningens strategiska arbete.

2018 arrangerar Stockholm Pride tillsammans med West Pride (i Göteborg) EuroPride 2018, vilket är det gemensamma festivalkonceptet för hela Europa som turnerar i Europa.

– Jag vill under kommande året arbeta internt för att utveckla och förbättra organisationen inför EuroPride 2018. Det är ett gigantiskt arbete som vi har framför oss. Jag känner mig trygg med att en kompetent styrelse, ledning och engagerade medlemmar vid min sida, säger Haydar Adelson nyvald ordförande för Stockhom Pride.

Ny styrelse

Delar av styrelsen för Stockholm Pride. Foto: Olav Holten

På årsmötet kompletterades styrelsen med en del nya ledamöter. Den nya styrelsen för Stockholm Pride består av:

Haydar Adelson, ordförande, Britta Davidsohn, vice ordförande, Viktoria Herjeryd, kassör, Madeleine Blom, ledamot, Zayera Khan, ledamot, Maria Cederholm, ledamot, Johannes Andersson, ledamot, Maria Paulsson, ledamot, Emilia Wikström Melin, ledamot och Victor Harju, suppleant.

 

Avgående ordföranden Christian Valtersson och Stockholm Prides nya ordförande Haydar Adelson. Foto: Olav Holten

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska