Foto: Olav Holten

Under onsdagen fortsätter EuroPride Stockholm med samtal, poolpartyn, föreställningar, debatter och öppningen av EuroPride Park. Dagen startar med olika programpunkter i EuroPride House och City Events, för att under kvällen tas över av invigningsgalan i EuroPride Park med Saga Becker som konferencier, flertalet artister och invigningstalarna.

Foto: Julius Lindblom

EuroPride House

Har representationen av hbtq i tv förändrats över tid och kommer det bli bättre? Journalisterna Julia Skott och Emil Åkerö diskuterar och spanar in i framtiden under programpunkten Regnbågs-tv – har det blivit bättre?. Med hjälp av statistik kommer Emil och Julia diskutera de senaste årens förändring. Seminariet hålls på engelska.

Du kommer också kunna testa dig för hiv hela dagen. Lava och RFSL ungdom erbjuder hiv-test gratis, enkelt och snabbt. Och RFSL bjuder in till det legendariska snuskbingot. Där kan en lära sig mer om sex och njutning genom syndigt snuskiga skämt i ett parti bingo.

 

Foto: Olav Holten

EuroPride Park
Var med och dela upplevelsen av den storslagna Invigning av EuroPride 2018 på onsdagskvällen. En färgsprakande ceremoni som leds av årets konferencier, skådespelaren, Saga Becker. Årets invigningstalare är idrottspersonligheterna Anja Pärsson och Pia Sundhage. På scenen kommer även Jasmine Kara, Lovers of Valdaro, THE CHOIR – by ABBA The Museum samt Markus Krunegård tillsammans med Stockholms Gaykör att uppträda. Förutom det händer massor av annat i parken.

Stand Up på Regnbågsscenen är träffsäker, lite snuskig och väldigt rolig. Se svenska och internationella stand up-komiker här. Bland andra den prisade feministiska komikern Pernilla Hammargren som uppträtt vid flera Pridefestivaler i Sverige och utomlands, och dessutom satt i juryn vid årets Standupgala. Den finsk-kanadensiska komikern James Lorien skämtar om maskulinitet. Många är sommarplågorna som drivit en till vansinne eller fullkomlig extas. På onsdag kväll får en chansen att sjunga alla de sommarplågor vi minns tillsammans med programledaren Josefin Johansson och musikerna Oskar & Otto.

Kinkykvarteret invigs av komikern James Lorien. James Lorien menar att i motsatts till vad många tror är kink väldigt komiskt. Han har uppträtt över stora delar av världen och kommer nu till EuroPride för att med humorn som verktyg ge sin syn på kink.

Foto: Olav Holten

City Events

Hos Selma City Spa kan en både svalka sig i värmen och festa för kärleken på Pride Pool Party 2018. På plats finns DJs, det bjuds på Drag Race Competition, massor av god mat och läskande drinkar.

Tänk om Jesus och lärjungarna var kvinnor? Den legendariska musikalen Jesus Christ Superstar sätts nu upp i ny tappning med en kvinna i huvudrollen som Jesus. Ett måste för den musikalintresserade. Genom att ge Jesus en kvinnlig röst vill denna uppsättning skapa nya infallsvinklar på en älskad musikal. Den nya tolkningen är brännande aktuell mot bakgrund av de vittnesmål som under hösten 2017 hördes från kvinnliga skådespelare om en förtryckande kultur inom teaterbranschen.

Flera fester hålls under onsdagskvällen, bland annat från arrangörer som Moxy och Kink Kong. Årets Eurovision-vinnare, Netta Barzilai, kickar igång Opening Clean Party på Berns salonger. Netta följs av ett hemligt uppträdande av en känd svensk dansgrupp. DJ line up med Gretchen, Marcus Ullmarker, Daniel Olsson och Leo.B.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska