På onsdag är det dags för invigningsgalan i Pride Park. Evelina Olsén framför årets Pride-låt och Siavosh Derakhtis berättar om sitt viktiga arbete mot rasism och antisemitism.

– Att få vara årets invigningstalare känns stort och hedersfullt men också riskfyllt, men vi får inte låta hatarna tysta oss, säger Siavosh Derakhti, invigningstalare för Stockholm Pride 2016.

Under galan kommer kvällens konferencier Sanna Bråding att lotsa besökarna genom en uppsjö av spännande akter. Allt från klassiker som ABBA-låtar av The Choir till rykande färska toner från DJ-gruppen Virgo Crew med Katja Gustafsson i spetsen kommer att ljuda i parken. Dessutom är en invigningsgala för Pride helt enkelt inte samma sak utan årets Pride-låt som framförs av Evelina Olsén.

– Jag är otroligt tacksam och stolt över att få vara årets Prideartist, det är verkligen en ära. Pride står för allt som är vackert och behövs i världen vi lever i, säger Evelina Olsén.

Artister som Min Stora Sorg och Hampus Carlsson kommer också att förgylla kvällen. Wallmans bjuder på en hyllning till och musik av Whitney Houston och Jennifer Brown kommer utöver egen musik att traditionsenligt framföra Somewhere over the rainbow. Musikalmusik blir det också när Svenska kyrkan i Vällingby bjuder på valda stycken ut musikalen RENT. Så vad väntar du på? Boka in redan nu och var med och fira in Nordens största Pridefestival.

 

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska