Sugen på lite mer regnbåge? I EuroPride Park kommer du kunna äta den! Matfiskodlarna har nämligen skänkt 3000 portioner regnbåge till EuroPride Stockholm, ett halvt ton. Du kommer kunna köpa regnbåge i alla mattält på området. För varje portion så skänks 10 kronor till Stockholm Prides Solidaritetsfond, som finns för att stödja pridefestivaler utanför Sverige som själva inte har möjlighet att genomföra sitt firande, eller andra aktiviteter, utan ekonomiskt eller politiskt stöd.

Vi vill stödja hbtq-rörelsen för att vi delar budskapen om öppenhet, tolerans, medvetenhet och framtidsoptimism. Allt fler människor är medvetna om vikten av etiskt, nyttigt och miljösäkert protein och att Sverige måste ha en hållbar matproduktion. Vi vill såklart också att alla ska få prova den otroligt goda fisken odlad i Svenska, rena vatten, så den kan köpas tillagad i EuroPride Park, säger Matfiskodlarna

Just regnbågen är en av de symboler som tydligast förknippas med kampen för hbtq-rättigheter. Därför är det extra kul att vi kan erbjuda våra besökare regnbåge samtidigt som vi tillsammans kan stödja den internationella hbtq-rörelsen, säger Emilia Wikström Melin, vice ordförande för Stockholm Pride.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska