2015 ville Stockholm Pride göra slut med samhällets alla begränsande normer, med fördomarna och med hatet för att göra plats för kärlek, frihet och inkludering!

Temat 2015 ville lyfta vikten av att göra slut med saker eller känslor som är negativa för att det inte skall bli för avgörande i ditt liv. Att ibland behöva göra slut är smärtsamt och kräver mycket mod för att våga lämna, även om det tillslut är för det bättre. När vi gör slut med våra fördomar kan vi ge plats åt förståelse, när vi gör slut med hatet kan vi ge plats åt kärleken.

Stockholm Pride vill göra slut med normerna i communityt, där vi inte längre har uppdelningar som inte fyller något syfte. Vår kamp, stolthet och kärlek är gemensam och vi borde alltid ha varandras rygg. Att kunna ge varandra orken att tillsammans göra slut med det som tynger oss individuellt och söka stöd i gemenskapen. Vi kan tillsammans göra slut med gamla idéer om vem du är och vem du kan eller får vara, att idén om att kroppen definierar vilket kön du har.
Föreställningen om att en relation och en familj bara kan se ut på ett visst sätt. Där vi nu har pratat om rätten att få gifta oss i decennier kan vi nu kanske utvecklas till att prata om hur vardagen ser nu, både i och utanför tvåsamhets-och kärnfamiljsnormen.

Stockholm Pride vill lyfta att vi behöver våga, orka och välja att göra slut med den eller dem som inte accepterar oss. Tillsammans kan vi skapa utrymme för dig att bli tillräckligt modig och stark att kunna göra slut med just det du behöver göra slut med, för att du skall kunna ge plats åt det som gör dig lyckligare, tryggare och starkare.

Vad vill du göra slut med under 2015?

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska