Ebbe Harder är en av Sveriges mest medvetna dragqueens, främsta stylister och första modevetare. Skolad i klassisk dragshow, har Ebbe nu brutit sig fri från gamla mönster för att böja konceptet ”genus” till sitt yttersta. För en sak är säker: Ebbe är en dragqueen som har för mycket modekänsla för en genustillhörighet!

I have too much fashion sense for one gender, säger Ebbe Harder.

Under Euro Pride 2018 bjuder Ebbe Harder in till en öppen diskussion om normer, genus och mode. Under dagens program kommer Ebbe att hålla en dialog om hur fasta vi människor egentligen är i satta mönster kring kläders form och utseende. Hur de påverkar våra vardagliga liv. Samt hur samhället är organiserat efter våra uppfattningar om ”sanningar” utifrån genusstrukturen. Begrepp kring heteronormativa uttryck vrids på till höger och vänster, förkroppsligas och ifrågasätts. Ett experimenterande förhållningssätt till genus uppmuntras och en diskussion om vilken roll modeindustrin spelar kommer att hållas. Publiken bjuds in till att vara en del av samtalet, komma med åsikter, skratta och skrämmas.

Med hjärtat på rätt ställe, nära till skratt, och grunden i seriösa ämnen leder Ebbe Harder er genom dagen på Regnbågsscenen i EuroPride Park.

Datum: 3 augusti
Tid: kl. 14.00 – 00.00
Plats: EuroPride Park vid Östermalms IP
Inträde: För information om entrépriser, se europride2018.com/stockholm/

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska