Nu är det äntligen dags. Den 27 juli startar EuroPride 2018 i Stockholm och pågår till den 5:e augusti för att sedan fortsätta i Göteborg mellan den 14:e till 19:e augusti. Firandet startar i Kungsträdgården den 27 juli med en Kick Off i samarbete med festivalen Putte i Parken. Den officiella invigingen av EuroPride 2018 blir den 1 augusti i samband med att EuroPride Park öppnar i Stockholm.

Nu är det äntligen dags för EuroPride 2018, det ska bli otroligt kul att få starta med en kickoff i Kungsan – och med vilken laguppställning, säger Alf Kjeller, projektledare för EuroPride 2018.

Att Putte i Parken får äran att bjuda på kickoffen till EuroPride är otroligt roligt och Pride står för något väldigt viktigt. Vi är en festival där alla är välkomna och det är dessutom fri entré, så vem som helst som vill kan komma, säger Putte i Parkens festivalgeneral Niclas Lagerstam.

Kickoffen bjuder på en rad härliga artister och en presentation av att det som EuroPride 2018 har att erbjuda. Frida Boisen och Kajsa Mellgren lotsar publiken genom ett scenprogram fullspäckat med artister som Gunilla Backman, Evelina Olsén, Gladys del Pilar, Linda Lampenius, Viktoria Tocca och Sveriges första kvinnliga rockband Plommons. Kvällens kapellmästare är Carina E Nilsson.

Det är vi som är Plommons – världens äldsta tjejrockband! Det är en stor ära och en dröm som går i uppfyllelse när vi nu får vara med och spela på EuroPrides kickoff, säger Måddan Lindqvist.

Plommons, är Sveriges första kvinnliga popgrupp och bildades i Sundbyberg 1964. Plommons gjorde under 60-talet 100-tals spelningar på alla scener runt om I Sverige och 1965, ett år efter att de bildats stod de på Hovet som förband till the Who. Några tjejband har sedan förgyllt det svenska musiklivet men Plommons var först ut på banan! Och nu gästar de alltså EuroPride i Stockholm!

Kick Off för EuroPride 2018 startar i Kungsträdgården den 27 juli klockan 18:00 och pågår till 20:00. EuroPride invigs officiellt den 1 augusti i EuroPride Park i Stockholm.

Du är välkommen – whoever you are!

Solstrålen och kapellmästaren Carina E Nilsson är med över 6000 spelningar i bagaget en av Sveriges mest anlitade och uppskattade pianister och har turnerat land och rike kring med många av Sveriges största & mest kära artister. Carina kommer tillföra magisk musik till denna vackra kickoff av Europride 2018. Carina har också med sig 4 musiker på scenen som hjälper kvällens show ett steg närmare himmelriket.

Evelina Olsén är ett känt namn inom musikkretsar och har en lång musikkarriär bakom sig, både som körsångerska för stora svenska artister och som soloartist. 2016 fick Evelina äran att göra Stockholm Prides officiella låt ”Kärleken är vi” och vi får inte nog av varken Evelina eller hennes låt så vi är glada att ha henne tillbaka hos oss!

-Pride står för allt som är vackert och behövs i världen vi lever i. Alla ska ha rätten att få älska den man vill. Att få vara personen man vill vara, säger Evelina Olsén.

Gladys del Pilar anses av många vara Sveriges egen gospel- och soul drottning med fler strängar på sin lyra och har sjungit allt från schlager till rock. År 2002 tävlade hon i ESC med Afro-Dite och låten ”Never Let It Go” och 2014 firade Gladys 25-årsjubileum som artist. Vi är glada att kunna välkomna Gladis till Kungsträdgården!

Linda har studerat vid Sibelius-Akademin 1985-97 för lärare som ungraren Géza Szilvay och amerikanen Mauricio Fuks. Hon benämndes som ett musikaliskt underbarn och åkte på sin allra första turné tillsammans med The Helsinki Strings när hon bara var åtta år gammal. Hon har nått berömmelse runt om i världen och turnerat i Europa, Asien och USA. Linda har även spelat i Finlands nationaloperas orkester.

Linda gör ständigt konserter och förgyller besöken med ljuvlig musik och så även hos oss i Kungsträdgården!

Viktoria Tocca har av amerikansk press sagts ha en av de vackraste rösterna i vår generation. Detta har lett den svenskfödda sångarskan till några av världens största teaterscener, där hon har spelat stora roller som Christine i Andrew Lloyd Webbers mästerverk Fantomen på operan, Sissi i världspremiären av tyska musikalen Ludwig II, liksom den ikoniska Evita. Nu i höst spelar hon i den musikalen ”Broarna i Madison County” på Maximteatern här i Stockholm. Viär glada att kunna välkomna Viktoria till Stockholm och till Europride!

Kajsa började sin karriär som programledare på ZTV under 90-talet.  Hon provade på en sångkarriär och gav ut singeln ”Angel Eye” och musikvideon regisserades av Jonas Åkerlund . Många känner säkert igen Kajsa som dansaren i videon till Culture Beats jättehit Mr. Vain. I sommar är hon aktuell som konferencier för turnén ”Vi som älskar 90-talet” men givetvis tar hon sig tid och blir vår konferencier på Europrides kickoff i Kungsträdgården

Gunilla Backman är en av Sveriges mest erfarna musikalartister som fick sin första roll 1982 som Liesl i Sound of music. Gunilla har för att nämna några musikaler spelat i Chess, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, SunsetBoulevard och även i Les Misérables där hon spelat Cozett i mer än 1000 föreställningar i Sverige, Tyskland och London. Gunilla är kanske mest känd för Donna i Abba-musikalen Mamma Mia! Hon har senast tolkat Barbra Streisand på Stadsteatern och hon turnerar nu land och rike runt Välkommen Gunilla!

Frida Boisen är journalist, författare samt programledare och har sedan hon lämnade journalisthögskolan arbetat på och styrt flera av Sveriges tidningar och mediehus. Frida har jobbat som chefredaktör för GT och flertalet magasin, och bland annat jobbat på Dagens Industri, TV4 Nyhetsmorgon, Radio Stockholm och mer. Idag är hon VP, digital chef & ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands, krönikör på Expressen och programledare för tv-programmet Lyxfällan på TV3. Trots sitt fullspäckade schema tar hon sig givetvis tid för att förgylla kickoffen för Europride 2018! Vi är så glada att Frida är med och hissar regnbågsflaggan tillsammans med oss i Kungsträdgården!

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska