Foto: Julius Lindblom

Idag öppnade äntligen EuroPride House med Maria Jern, verksamhetschef för EuroPride House, Gunilla Söderström, säljchef på Kulturhuset, och Stockholm Prides ordförande Britta Davidsohn och vice ordförande Emilia Wikström Melin. Det blev även en stipendieutdelning av Haacan Fagerströms minnesfond för homosexuell kultur och information, vilket gick till Suzanne Osten.

EuroPride House

EuroPride House lockade massor av besökare  under första dagen, och har bjudit på en hel del föreläsningar och seminarier under sin första dag, bland annat så har QueerNördarna berättat varför hbtqi-världen borde bli nördigare, och samtalet handlade mycket om hur identiteten som queer och nörd, hur de är uppdelade och hur de samverkar. Även Riksidrottsförbundet var på plats och förde ett panelsamtal om arbetet att göra idrotten mer inkluderande, vad som sker och vad som skett.

Andra ämnen som togs upp var klimatförändringar, vård för transpersoner och juridisk rådgivning.

City Events

StaDemonia Tattoo på Kungsholmen inledde sin serie Queer Tattoo där de bjudit in queera gästtatuerare och erbjuder alla med ett queer-motiv extrapris! Erbjudandet gäller hela veckan. StaDemonia Tattoo var även platsen för invigningen av Rudy Loewes utställning “I Am The Night Sky”, Loewe är en bildkonstnär från London som behandlar ämnen som genus, sexualitet, ras och mental hälsa. Utställningen pågår ända till slutet av september.

För första gången i Sverige så har föreställningen Jesus Christ Superstar gestaltat Jesus, Judas och lärjungarna helt av kvinnor! Föreställningen tog plats i den vackra Eric Ericsonhallen och kyrkan blev en perfekt scen för denna ikoniska rockmusikal.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska