Från Stadshuset på Kungsholmen upp till Östermalms IP och EuroPride Park kommer på lördag den 4 augusti EuroPride Parade att slingra sig – färgglad, sjungande och framförallt viktig. På Tegelbacken och på Stureplan hissar vi upp våra fyra paradutropare i skyn för att ropa ut vilka ekipage som passerar.

 

Paradutropare på Tegelbacken är Josefin Johansson och Petrina Solange. Josefin Johansson är komikern, programledaren och artisten som vi älskade i På spåret, Smartare än en femteklassare och Allsång på Skansen. 2017 blev hon utsedd till årets kvinnliga komiker på Svenska Stand-up galan. Petrina Solange är den flerfaldigt prisbelönta stand up-komikern som förutom på scener runt om i landet som också hörs i Sveriges roligaste underground-poddar.

 

Paradutropare på Stureplan är Robert Fux och Tasso Stafilidis. Robert Fux är skådespelaren och dragartisten som är aktuell som antikrigshjältinnan Marta Althaus i monologen ”Ned med vapnen!” på Stockholms Stadsteater. Han har varit en av Stockholm Prides fasta paradutropare sedan 2006. Tasso Stafilidis är ordförande för West Pride, chef för Kulturfestivalen i Göteborg, Göteborgs Kulturkalas, och skådespelare som tidigare har varit ledamot i Sveriges riksdag där han bland annat tog initiativ till bildandet av Riksdagens hbt-grupp. Även Tasso Stafilidis är en rutinerad paradutropare som axlar uppdraget för 12:e året i rad i år.

Det är en ära att få presentera paraden för 12:e året i rad och det känns lika spännande varje år. Tillsammans med min skickliga utroparkollega Robert Fux, är jag övertygad om att vi kommer att lyckas fånga paradens åskådare genom all matnyttig information de behöver få om de medverkande blandat med skvaller och spänning, säger Tasso Stafilidis.

Han gör även ett medskick till alla ekipage i paraden:

Glöm inte skicka in namnen på de kända personer ni vill ha presenterade. Efter tolv år kan minnet svika och dessutom är det fortfarande svårt för oss att se genom paraplyer eller vem som gömmer sig bakom en paraddräkt!

 

Vill du hjälpa till under EuroPride Parade?

EuroPride Parade Stockholm anordnas helt av volontärer. Jobbar du som paradvolontär förbereder du inför paraden, deltar under själva paraden, hanterar åskådare och ser till att paraden har fri väg fram. Och du får ju även se hela paraden! Som paradvolontär jobbar du bara under lördagen och får som tack en biljett till EuroPride Park under lördagen. Bli volontär genom att klicka på knappen!

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska