Foto: Pelle Jansson

Efter GayCamps lägervecka på Västkusten hölls föreningens årliga grillkväll i Frescati. Tidigare deltagare och nya nyfikna var på plats på de klassiska ”gayklipporna” vid Brunnsviken på tisdagkvällen.

De varma berghällarna, det svalkande vattnet, grillglöden, vännerna och goda tillbehör bäddade för sköna samtal, umgänge och riktigt kompismys tillsammans. Att man varit på läger och lärt känna varandra, och sig själv, på djupet är en stor orsak till den sköna stämningen på plats.

— Grillkvällen knyter ihop årets läger med tidigare års på ett bra sätt. Nya vänner och gamla kompisar träffas och delar erfarenheter. Och att få fortsätta gemenskapen ett tag till är härligt, annars känns det väldigt tomt efteråt, berättar en av deltagarna.

Även flera andra aktiviteter arrangeras under året för att ge chans för fler att upptäcka fördelarna med föreningen. Sköna må bra-dagar, för både kropp och själ, återträffar och vinterläger med skidåkning är några exempel.

— Nya vänner, berörande personliga historier och att människor tar nya sunda beslut i livet är starkt och väldigt tydligt i GayCamps aktiviteter, speciellt på lägret. Och den unika blandningen av deltagare ger så mycket, som i år när vi hade allt från en äldre medelålders läkare från USA till en ung flykting från Afghanistan med på lägret, säger Tomas Lindholm, ordförande i GayCamp.

Om GayCamp

Föreningen är helt ideell och verkar för att få män som har sex med män att utveckla sig personligen och erbjuda trygga tillfällen för att bygga nya relationer över ålders- och kulturgränser. Den största aktiviteten på året är lägerveckan, som har hållits sedan 1983, där ett sextiotal män får chansen att lära känna varandra genom kamratstödjande samtal och aktiviteter. Deltagare från Sverige blandas med andra från hela världen och varje år får ett antal asylsökande hbt-flyktingar i Sverige chans att delta utan kostnad.
www.gaycamp.se

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska