Foto: Mattias Olsson

Börjar du bli trött efter några intensiva festivaldagar? Glöm det och ladda på batterierna igen! Fredagen i Pride Park är fullspäckad med intressanta, spännande och glada festligheter som du inte kan missa.

Passa på att få dina naglar målade i pridefärgerna av aktivistproffsen i Vänsterpartiet Storstockholms tält. Eller lär dig att förstå sexualupplysning på teckenspråk i RFSU:s tält där det anordnas quiz och du kan få dina språkkunskaper testade. Gå på författarsamtal i Vombat förlags tält med författaren Moa Olbers Croall som signerar sin nya bok om att vara trans.

I Kinkykvarteret kan du passa på att lyssna på en intervju med Kerstin Fahl, styrelsemedlem RFSL Göteborg, och tillka kinkster. Ett nära samtal om personlig utveckling, tidiga minnen och styrkan i att finna sin egen sexualitet och dess uttryck.

Till kvällen får du värma upp stämbanden tillsammans med Rickard Söderberg som håller i årets Opera-sing-a-long. Tillsammans med publiken sjunger han välkända och populära operastycken från bland annat Carmen, Trollflöjten och Läderlappen.

Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

 

Leo.B kommer klockan 21:00 att ta över Stora Scenen med Wigstockholm, dragqueens och spännande gästartister. Tillsammans med alla dessa har Leo.B lovat oss klackrace, tävlingar, bus och kanske, om vi har tur, ett stagedive!

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

 

För fjärde året i rad anordnas också Burleskgalan på stora scen klockan 22:00. Bland annat uppträder burleskstjärnorna Bettie Blackheart, Frank Doggenstein och Kiki Hawaii – välkända namn på den internationella burleskscenen och teamet bakom Helsinki Burlesque Festival. Naturligtvis kryddas kvällen med en rad överraskningar som ingen får missa!

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska