FRÅGOR OCH SVAR

Här har vi samlat svar på frågor som vi ofta får. Om du undrar något, är chansen stor att du kan hitta svaret här! Skulle du mot all förmodan inte göra det, är du välkommen att kontakta oss på Facebook, twitter eller via e-post

 

EuroPride Parade

När är EuroPride Parade?

Paraden börjar 13:00 och utgår ifrån stadshuset på Kungsholmen.  Om du vill titta på EuroPride Parade är det bra att vara ute i god tid för att få en bra plats. Mer information hittar du på Paradsidan

Vilka regler gäller för mig som åskådare av EuroPride Parade?

Som åskådare är det viktigt att du håller dig bakom avspärrningarna och lyssnar på de paradvolontärer som finns närvarande. Det är både för din och våran säkerhets skull.

Var kan jag se EuroPride Parade?

Det absolut enklaste sättet att titta på paraden är att komma i tid och ställa sig längsmed paradvägen. Alla broar som korsar paradvägen brukar vara populära åskådarplatser och vi kan även tipsa om Stureplan, Kungsgatan och Humlegården.

Vem och vilka får gå i EuroPride Parade?

Alla som vill vara med, både hbtq-personer och våra allierade, är välkomna att gå i EuroPride Parade så länge som de följer vår värdegrund. Ekipage måste anmälas i förväg, men som privatperson är det bara att hänga på.

Får jag gå om jag är straight?

Självklart får du gå i paraden om du är straight – alla är välkomna att ta del av EuroPride-festligheterna.

Kan jag gå om jag har en funktionsvariation?

Självklart kan du det! Alla är välkomna att gå eller rulla, och såväl rullstolar som permobiler är tillåtna.

Hur gör jag för att få åka flak?

Det är upp till respektive ekipage med flak vilka som får åka på dem.

Vad behöver jag ha med mig om jag ska gå i EuroPride parade?

Kläder för väder, öronproppar, bra skor, vatten och solskydd.

Kan jag ansluta mig i paraden längs vägen? Hur då?

Vill du gå med i paraden är det bara att hitta gruppen du vill gå med, hoppa in och följa med, möjligheten finns alltid att gå ur paraden och leta upp en ny grupp att gå med.

Hur ser säkerheten kring paraden ut?

Vi har ett nära samarbete med polisen och en egen säkerhetsorganisation som hela tiden har stenkoll på precis allt som sker längsmed paradvägen.

EuroPride Park

Vilken biljett ska jag köpa och vad kostar den?

Det kostar olika mycket beroende på vilken typ av biljett en väljer att köpa, priset kan skilja sig från allt mellan 600 kronor till 100 kronor. För att läsa mer om vilken biljett som passar dig kan du klicka dig in på vår biljettinfosida

Varför kostar det pengar?

Olika Pride-festivaler runt om ilandet har valt olika finansieringsmodeller som de tycker passar deras organisationer bäst. Vi har valt att ta inträde till Pride House och Pride Park eftersom det ger oss en självständighet som vi tycker det är viktigt att värna om och för att det har fungerat bäst för oss. Under Pride anordnar vi dock även många gratisevenemang och festivalens krona på verket är både gratis och öppen för alla: Pride-paraden.

Var och hur kan jag köpa min biljett?

Du köper din biljett enklast online men det går såklart även bra att köpa biljetten på plats i våra biljettkassor som finns vid både EuroPride Park och EuroPride House.

Kan jag ta med mitt husdjur till EuroPride Park?

Hundar får tas med in i EuroPride Park och i EuroPride Parade, dock inte i EuroPride House. Din hund måste vara kopplad hela tiden i parken och paraden. Tänk på att det tidvis är mycket hög ljudvolym i EuroPride Park vilket kan vara skadligt för din hund. Andra husdjur än hundar bör stanna hemma under EuroPride-dagarna.

När öppnar och stänger EuroPride Park?
  • Onsdag 1/8: kl. 15:30-00.00
  • Torsdag 2/8: kl. 14.00-00.00
  • Fredag 3/8: kl. 14.00-01.00
  • Lördag 4/8: kl. 14.00-01.00
Får jag fotografera i parken?

Fotografering för publicering (tryckt, digitalt eller för sändning i kommersiella sammanhang, liksom alla fall där det finns en uppdragsgivare) är inte tillåten om du inte har tillstånd från festivalen. Fotografering för privat bruk är tillåten. Alla seminarier i Pride House har fotografiförbud om inget annat anges.

Tänk på att många som besöker festivalen inte är öppna med sin läggning/könstillhörighet. Så be om lov att fotografera andra personer än de du umgås med och respektera att alla inte kan eller vill leva öppet.

Får jag filma i EuroPride Park?

Nej, filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Får jag ha sex i EuroPride Park?

Nej, du får inte ha sex eller onanera i EuroPride Park. 

Får jag ta med mat och dryck till EuroPride Park?

Nej, du får inte ta med dig mat och dryck in i EuroPride Park. Endast vattenflaskor är tillåtna. Om du blir hungrig eller sugen på något annat att dricka än vatten hänvisar vi till någon av de restauranger eller foodtrucks som finns i EuroPride Park.

Kan jag ladda min mobil någonstans i EuroPride Park?

Ja, du kan ladda mobiltelefonen i parken. Det finns ett mindre antal laddare till telefoner i EuroPride Parks informationstält. Dessa kan lånas för laddning på plats.

Finns det anpassad ingång till EuroPride Park för funktionsvarierade?

Ja, det finns anpassad entré och hela EuroPride Park är anpassad för dig med funktionsvariationer.

EuroPride House

Var ligger EuroPride House?

EuroPride House ligger i Kulturhuset Stadsteatern vid T-Centralen.

Vilka är EuroPride Houses öppettider?
  • Måndag 30/7: kl. 13.00-18.00
  • Tisdag 31/7: kl. 12.00-18.00
  • Onsdag 1/8: kl. 12.00-18.00
  • Torsdag 2/8: kl. 12.00-18.00
  • Fredag 3/8: kl. 12.00-18.00
Får jag fotografera i EuroPride House?

Nej, fotografering eller filmning i House är inte tillåten, lämna kameran/mobilen hemma eller i väskan.

Vilka andra regler gäller för EuroPride House?

Förhållningsreglerna i EuroPride House är baserade på att alla, oavsett vem du är, ska kunna delta i den öppna kulturella verksamheten som House är avsedd för att vara. Du kan läsa mer om EuroPride Houses förhållningsregler här

Övriga frågor

Får jag ta med ledsagare?

Du med funktionsvariation som har ledsagare får att ta med upp till två ledsagare in på EuroPride House, EuroPride Park. Ledsagaren måste ha ett armband för Pride House och Pride Park, som kan hämtas gratis i kassan. Tillgängliga toaletter med större utrymme och rullstolsramper finns vid scenerna.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska