PLANERA DIN RESA

Här har vi samlat tips för dig som festivalbesökare till Stockholm. Du hittar förslag på saker att göra i Stockholm, liksom praktiska tips för att du ska kunna planera din vistelse.

Biljett och program

Du behöver biljett för att besöka EuroPride House och EuroPride Park. Programmet finns i vår programdatabas. Du kan också se vad som händer just nu i Pride City, Pride House och Pride Park genom att gå in på respektive område. Vår partner QX har också samlat hela vårt program i deras Gaymap.

Tänk på att det pågår massor med Priderelaterade aktiviteter i Stockholm. Vi har i vår programdatabas en rad evenemang, nämligen de som arrangörerna själv anmält.

Annat som händer i Stockholm

Stockholm har massor att erbjuda en besökare. Ett bra sätt att få koll på vad som händer i stan är att kolla på Visit Stockholm. Där finns det mesta samlat på ett och samma ställe. 

QX har i sin GayMap samlat information om olika saker som händer i Stockholm, som evenemang, barer, restauranger, fester.

Resor i Stockholm

Vi rekommenderar att du åker kollektivt. Tänk på, om du åker bil till EuroPride Park och EuroPride House, att antalet parkeringsplatser är starkt begränsade. Besök www.sl.se för mer information. En karta över parkeringsplatser för dig med tillstånd att parkera på platser för rörelsehindrade finns på trafiken.nu/stockholm.

Det finns också en festivalbuss som kör skytteltrafik mellan centrala Stockholm, Pride House och Pride Park. Här hittar du tidtabell och linjesträckning.

Ett roligt sätt att ta sig runt i Stockholm med är på cykel. Du hittar cyklar som är till för allmänheten på många olika platser runt om i stan. Är du nyfiken på att veta mer om detta hittar du information på City Bikes.

Varje dag reser 130 000 människor med SJ. De ser ut på 130 000 olika sätt och har 130 000 olika drömmar.  Oavsett vart du är på väg i livet, får du gärna göra resan dit med oss. Boka din festivalresa här med vår resepartner SJ och få 10% rabatt! Välkommen ombord!

Tips från våra volontärer

Bad och vatten

Stand Up Paddling

Stand Up Paddling är ett måste för dig som gillar ett härligt äventyr på vatten. På en så kallad SUP upplever du nämligen Stockholm i sin allra bästa glans. Du får lättast tag i en SUP vid Kungsholms strand eller nere vid Smedsuddsbadet som både ligger på gröna linjens tunnelbanestation Fridhemsplan.

Smedsuddsbadet

Ta ett svalkande dopp vid Smedsuddsbadet och lägg dig därefter på sandstranden eller en av alla gräsplättar för att bara ta det lugnt. Denna badplats hittar du mitt i stan vid gröna linjens tunnelbanestation Fridhemsplan.

Fredhällsklipporna

Vill du svalka dig vid en aningen norrarre breddgrader, men fortfarande så nära stan att du är innanför tullarna, är Fredhällsklippporna det perfekta valet för dig. Hoppa bara på tunnelbanans gröna linje och kliv av vid Kristineberg.

Långholmsbadet

Är du sugen på att ta del av den sköna södern finns det även badställen där! Från röda linjens tunnelbanestation Hornstull tar du dig smidigt ner till Långholmen där det finns både vatten, sand och gräs att breda ut dig på.

Eriksdalsbadet

Är du trött på bräckt vatten? Vill du hellre ligga vid en pool? Då är Eriksdalsbadet det rätta stället för dig! Det finns både utomhus- och inomhuspooler vilka du kan hitta på gröna linjens tunnelbanestation Skanstull.

Natur

Nacka naturreservat

Finn friden i Nacka naturreservat! Knappt hälften av Stockholmarna vet om denna pärla så vill du ha en lugn stund för dig själv hoppar du på tunnelbanans gröna linje mot Skarpnäck och går av vid tunnelbanestationen Björkhagen. Därefter börjar en skön och grön promenad mot antingen Söderbysjön eller Hellasgården (där du också kan passa på att svalka dig).

Skärgården

Har du en dag över bör du besöka skärgården – båtarna går från centrala Stockholm. Det finns massor med öar att besöka där du kan bada, vandra, strosa runt, sola, äta gott eller ordna picknick. Perfekt sommarnöje. Läs mer om skärgården på Visit Skärgården.

Fest

Slakthusområdet

Är du festsugen och gillar en underground-stämning är Slakthusområdet det bästa stället i Stockholm att ta sig en svängom i. Fredagar och lördagar är de största festligheterna igång och du hittar till detta guldkorn genom att ta gröna linjen till tunnelbanestationen Globen.

Shopping

Mall of Scandinavia

En snygg festivalklädsel är ett måste under EuroPride och att hitta en sådan kan du med säkerhet göra i Nordens största varuhus Mall of Scandinavia. Till Mall of Scandinavia tar du dig lättast med pendeltåg där du kliver av i Solna. Tunnelbanans blå linje till Solna Centrum fungerar även det men då får du räkna med en liten promenad för att komma fram till denna stora och välfyllda byggnad.

Att se i Stockholm

Djurgården

Är du sugen på att strosa runt bland träd och blommor utan att lägga en enda slant på nöjet är det till Djurgården du bör åka. Djurgården är som en oas i det annars ganska hektiska Stockholm och det enda du behöver göra är ta en spårvagnstur på cirka 15 minuter för att komma ut till denna sköna plats.

På Djurgården hittar du även nöjesparken Gröna Lund, friluftsmuseet Skansen och ett antal andra muséer såsom Nordiska Muséet och Spritmuseum.

Gröna Lund

Har du planerat att stanna i Stockholm under en längre period än ett par dagar är ett måste att besöka Gröna Lund. Nöjesparken erbjuder dig fartfyllda karusellåk och fina miljöer. Vågar du dig upp i attraktionen Eclipse har du dig att vänta en oslagbar utsikt över hela Stockholm.

Skansen

Gillar du djur och natur samt har ett intresse för gamla byggnader är Skansen det perfekta stället att åka till för att koppla av, ta en kaffe och strosa runt i den gammalsvenska miljön.

Skinnarviksberget

Befinner du dig i närheten av Södermalm spenderas den perfekta sommarkvällen uppe på söders höjder. Packa en picknickkorg eller köp med dig pizza för Skinnarviksberget på röda linjens tunnelbanestation Zinkensdamm är inget du vill missa.

Monteliusvägen

Monteliusvägen är med största sannolikhet ett av Stockholms finaste promenadstråk. Ett starkt tips är därför att ta dig ännu en gång till söders höjder men att du istället går av vid röda- eller gröna linjens tunnelbanestation Slussen.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska