Allvar och fest blandades i en färgsprakande invigningen av EuroPride Park 2018. Nu är festivalen officiellt invigd!

Foto: Julius Lindblom

Men dagen startade långt innan parken öppnades på eftermiddagen. I EuroPride House hölls seminarier hela dagen. En blandning av boksamtal, viktiga diskussioner och det legendariska Snuskbingot. I EuroPride City Startade dagen med poolparty, togs över av lite kulturevenemang och slutade sent in på natten med alla de Pridefester som dansar loss i Stockholm nu.

Foto: Olav Holten

Skådespelaren och guldbaggevinnaren Saga Becker ledde publiken genom invigningsceremonin. Hon presenterade upp årets invigningstalare tillika idrottsprofilerna Anja Pärson och Pia Sundhage. De båda talade öppenhjärtigt och inspirerande om varför Pride är viktigt och vad det betyder för dem. Pia Sundhage avslutade med att sjunga ”I won´t back down” och fick fin uppbackning av publiken.

Traditionsenligt sjöngs även ”Ovan regnbågen” (Over the Rainbow) för att minnas de som inte längre finns med oss, i år i en tolkning av Markus Krunegård tillsammans med Stockholms Gaykör.

Foto: Thomas Persson

DJ Gunn Lundemo tillsammans med Jasmine Kara, The Choir – by ABBA the Museum och Lovers of Valdaro pumpade upp stämningen rejält. Det blev en storslagen avslutning när Tove Styrke äntrade scenen. Tove Styrke är precis hemkommen efter en internationell turné med Katy Perry och förgyllde EuroPride-kvällen.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska