Nu på onsdag går invigningsgalan av stapeln klockan 18:30 i Pride Park på Östermalms IP. Thomas Sekelius framför årets pridelåt och vår aktuella invigningstalare Aleksa Lundberg lyfter fram och synliggör transpersoner existens både idag och historiskt.

– Det är en ära att få invigningstala för mitt community på vår egen festival. Priderörelsen har historiskt sett varit splittrad, därför hoppas jag att det kan vara helande att jag som öppen transkvinna får inviga Stockholm Pride. Jag har många olika identiteter med mig från mitt liv, jag hoppas kunna visa på dessa och visa att vi alla bara är människor, säger Aleksa Lundberg.

Galan innehåller ett maxat upplägg av sprakande framträdanden med bland annat artister som Erik Toro & Mandy Rich. Transexuella rapparen Mandy Rich kan tillsammans med hbtq-aktivisten och gospel/popikonen Erik Toro göra skillnad via deras mäktiga, hoppfulla beats om en framtid för alla oavsett läggning, kön och ursprung.

Vidare hör vi även glädjesång från Stockholm Gaykör, The Dreamer, årets regnbågssångerska Tina Leijonberg och inte minst årets pridelåt “One More in the Crowd” av Thomas Sekelius.

– Pride upplyser, Pride sammanfogar och Pride sprider flera ton kärlek varje år, säger Thomas Sekelius.

Med det sagt, var med oss och fira in årets 20:e Stockholm Pride!

Foto: Olav Holten

Det här händer i Pride Park

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska