Clarion Hotel förstärker samarbetet med Pride  – nu nordisk partner

Clarion Hotel utökar sitt samarbete med Pride och är i sommar stolt partner till fyra Pridefestivaler i tre nordiska länder. Hotellkedjan har ett tydligt fokus på mångfald och samarbetet med Pride är en förstärkning av det ställningstagande Clarion gör för alla människors lika värde.

För tredje året i rad är Clarion Officiell Partner till Stockholm Pride som intar huvudstaden under första veckan i augusti. Hotellkedjan är sedan tidigare också partner till Norges största Pridefestival: Oslo Pride. Nytt för i år är samarbetet med West Pride i Göteborg 7 – 11 juni. Ytterligare en nyhet är samarbetet med Helsinki Pride i Helsingfors, där Clarion Hotel gjorde en uppmärksammad aktivitet tidigare i vår, i samband med att lagen om samkönade äktenskap trädde i kraft i Finland. Clarion firade genom att belysa hotellens fasader i regbågsfärger och erbjuda nygifta specialerbjudande inför bröllopsnatten.

Clarion Hotel har i flera års tid aktivt stöttat Pride och i år utökar man satsningen ytterligare. Hotellen blir naturliga samlingsplatser under festivalerna där samarbetet med Pride kommer att synas tydligt för hotellgäster och besökare både i dekor och aktiviteter. Hotellen ska fyllas med glädje och färg under parollen “Stay With Pride”.

– Vi vill visa att vi menar allvar gällande människors lika värde. På våra hotell kan alla vara sig själva, både gäster och personal, säger Henrik Berghult, Senior Vice President, Clarion Hotel om samarbetet med Pride. – Vi har ett fokus på mångfald året om, med flertalet aktiviteter. Det finns ett högt engagemang kring Pride bland våra medarbetare vilket är fantastiskt roligt att se, och är ett tecken på att detta är väldigt, väldigt viktigt för många, avslutar Berghult.

Clarion Hotels mångfaldsarbete genomsyrar hela verksamheten från ledningen till medarbetare och vidare till gästerna. Redan i rekryteringsprocessen ges alla sökande samma möjlighet oavsett erfarenhet och bakgrund då hotellkedjan anordnar auditions. Dessutom har Nordic Choice Hotels, där Clarion Hotel ingår, tilldelats Fackförbundet Unionens hbtq-pris som ”Sveriges hbtq-vänligaste arbetsplats”. Detta efter att en medarbetare själv nominerat arbetsplatsen.

-Vi är väldigt glada att se Clarion fortsätta sitt engagemang som stolt hotellpartner till Stockholm Pride, säger Christian Gerdes, Festivalchef , Stockholm Pride. -Deras glädje och engagemang har genomsyrat de senaste festivalerna och även gästerna har under veckan fått känna att de verkligen är på ett Pride hotell. Vi ser fram emot årets samarbete och allt vi ska göra tillsammans under året, både före och efter festivalen, avslutar Christian Gerdes.

Utöver aktivering på hotellen har fler än 200 medarbetare tidigare deltagit i Pride paraderna. I år räknar man med ännu större uppslutning. Under Stockholm Pride Parade kommer Clarion Hotel dansa genom huvudstaden tillsammans med dansaren, koreografen och föreläsaren Tobias Karlsson & ensemblen ”Dansa Samba med mig”. Detta för att fira Tobias nya show som rullas ut i höst i samarbete med Clarion.

 

Det här händer på Clarion hotellen och i Pride Park:

Clarion Hotel´s medarbetare och ledning deltar självklart i samtliga Pride parader. Möt också Clarion i Pride Parkerna i sommar.

 

Exempel på aktiviteter:

  • I Bon Bon Bar på Clarion Hotel Post i Göteborg erbjuds Drop-in Vigsel med vigselförrättare Peter Apelgren, fredag 9 juni kl. 12-17. Här hålls även West Prides officiella invigningsfest 7 juni samt eventet “Lesbian Take Over”, 9 juni.
  • Besökare kan sippa på svalkande drinkar från barmeny med Pride-tema.
  • Hotellen i Stockholm och Helsingfors serverar en bubblig dryck där delar av intäkten skänks vidare till stöd för Regnbågsrörelsen.
  • I Stockholm väntar spelningar med Årets Pride artist och Rainbow Breakfast som bästa uppladdningen inför aktiva dagar i Parken eller Paraden.
  • Clarion Hotel Stockholm vid Skanstull upprepar den populära Pride-terrassen med förfest och skönt Pride-häng, och Clarion Hotel Sign bjuder in till Pride Pool Party. Clarion Hotel Amaranten satsar på drop-in vigslar.
  • Tävlingar arrangeras i sociala medier med möjlighet att vinna hotellövernattningar och en
    plats i paraden tillsammans med Clarions ekipage.

 

Hotellpaket – Stay with Pride

Alla Clarion Hotel i Stockholm erbjuder en bra deal för alla festivalbesökare, där både övernattning och deras stora ekologiska frukost ingår. Alla hotell har ett läge mitt i city, med närhet till alla aktiviteter och Pride Park. Ta del av erbjudandet här!

 

 Clarion Hotel är stolt partner till:

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska