Prideparaden är en av Stockholm Prides höjdpunkter för många festivalbesökare och ett av sommarens mest uppskattade inslag på Stockholms gator. Sedan EuroPride 1998 har stolta festivalbesökare med vänner deltagit i det som nu är Skandinaviens största kärleksmanifestation och ett stort festtåg genom Stockholm.

Paradutropare hör prideparaden till och det kommer naturligtvis även finnas längs paradvägen för att underhålla publiken och presentera de ekipage som passerar. Uppdraget som utropare är ett hedersuppdrag och Stockholm Pride är stolta att presentera både gamla och nya namn i sammanhanget.

Paraden kommer att ha fyra utropare. Rickard Söderberg och Josefine Johansson, samt de i sammanhanget riktiga veteranerna Tasso Stafilidis och Robert Fux.  Utroparna kommer att stå redo längs paradvägen för att med humor, ironi och gedigen hbtq-kunskap presentera och kommentera paradens deltagande ekipage.

Med ett startfält paradutropare som det här, är allt med andra ord upplagt för att årets parad ska bli en ännu roligare och mer underhållande upplevelse.

Läs mer om paraden och deltagande ekipage på Stockholm Pride Parade.

Årets paradutropare

Rickard Söderberg. Foto: Christian Andersson.

Rickard Söderberg.
Foto: Christian Andersson.

Robert Fux. Foto: Pressbild

Robert Fux.
Foto: Pressbild

Tasso Stafilidis. Foto: Orlando G Boström.

Tasso Stafilidis.
Foto: Orlando G Boström.

Josefin Johansson. Foto: Theresia Köhlin.

Josefin Johansson
Foto: Theresia Köhlin.

Årets paradväg

Paradväg 2017. Bild: Stockholm Pride.

Paradväg 2017. Grafik: Stockholm Pride.

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska