Redo för nästa steg

För att ta nästa steg framåt behöver vi reflektera över var vi står idag och var vi kommer ifrån. 2017 års festival är den tjugonde i raden, var stod vi för tio år sedan, var stod vi för tjugo år sedan? Och framförallt var vill stå om 20 år?

Vissa rättigheter trodde vi att vi hade nått, vissa diskussioner trodde vi var avklarade men dagens klimat som närmast kan liknas vid en politisk torktumlare pekar på att ingenting kan tas för givet.

Årets tema delas in i tre kategorier:

Var står samhället idag?

Med årets tema vill vi lyfta diskussioner om och vända oss till olika samhälleliga aktörer. Hur långt har samhällets olika aktörer kommit vad gäller HBTQ-rättigheter? Var står samhället idag vad gäller att arbeta bort homo- och transfobin många möter i vardagen? Var står samhället idag vad gäller diskriminering på skola, vård och arbetsplatser? Var står samhället idag vad gäller den dikotoma könsuppdelningen och pansexualitet? Var står samhället idag vad gäller hoten mot demokratin och mänskliga rättigheter – i synnerhet hbtq-rättigheter? Vad är samhällets nästa steg?

Var står vi idag?

Med årets tema vill vi lyfta diskussioner om var vårt community befinner sig. Hur långt har vi kommit inom vårt eget community? Vilka interna utmaningar har vi kvar att jobba med? Finns det något område som vi har stagnerat i? Vilka är vinnarna och vilka är förlorarna idag? Vilka grupper/frågor inom vårt community behöver lyftas upp? Vad är vårt nästa steg?

Var står du idag?

Med året tema vill vi lyfta diskussionen om var du står som individ. Var står du som medborgare och samhällsindivid? Var står du som normföljare? Var står du i hierarkin i samhället? Vilka är dina möjligheter till självförverkligande? Var står du i ditt eget liv? Vad är ditt nästa steg?

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska