En av nyheterna för i år är att årets Stockholm Pride kommer avslutas med en familjedag på Gröna Lund söndagen den 6 augusti.

Familjedagen går i regnbågens tecken där besökarna bjuds på en avslutningsgala på Stora Scen som leds av dragshowartisten Adam Risberg (Admira Thunderpussy) med bland andra Anne-Lie RydéEvelina Olsén, Gunilla Backman, Inger Nilsson, Laila Adele, Linda Lampenius, Magnus Carlsson, Marlene, Pay-TV, Rickard Söderberg, Thomas Sekelius och Åsa Jinder. Kvällens husband styrs av kapellmästare Carina E Nilsson.

Alla som har Stockholm Prides veckoband har fri entré (alla barn 0-6 år samt ålderspensionärer har även fri entré).  

Familjedagen är ett samarbete mellan Stockholm Pride och Gröna Lund och är en dag som ska markera allas lika värde och rätt till ett liv i trygghet, oavsett vem man är.

– Stockholm Pride lägger stor vikt vid att festivalen ska vara för alla i samhället. Därför känns det jättekul att kunna lägga avslutningsdagen på Gröna Lund, en plats som de flesta stockholmare har en självklar relation till, säger Stockholm Prides ordförande Haydar Adelson.

– Stockholm Pride är en av årets viktigaste angelägenheter för alla stockholmare. I Gröna Lunds värdegrund har vi ett uttryck som ligger oss extra varmt om hjärtat, nämligen ”Alla är lika välkomna alltid”. Prideveckan handlar om grundläggande mänskliga rättigheter för alla, därför känns det här samarbetet både viktigt och samtidigt väldigt kul, säger Gröna Lunds VD Magnus Widell.

Stockholm Pride-dagen på Gröna Lund äger rum söndagen den 6 augusti mellan kl. 10.00-22.00. Alla som har Stockholm Prides veckoband har fri entré (alla barn 0-6 år samt ålderspensionärer har även fri entré). Kl. 18.00 startar avslutningsgalan på Stora Scenen.

 

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska