Fotograf: Katriina Mäkinen

Årets Dogtag görs av by MINDORIS!
Amanda Oscarsson är designern och grundaren bakom by MINDORIS som gör årets Dogtag för Stockholm Pride. Design från by MINDORIS har synts på flera svenska artister det senaste året och till Stockholm Pride 2017 blir det en ny unik design till årets Dogtag. Hennes design bygger på det enkla, där varje kollektion har sin egen unika historia. Att alla ska kunna bära allt, är en självklar del i Amanda Oscarssons skapande.

– Jag känner mig otroligt hedrad! Att få detta förtroendet, värmer ändå in i själen. Det känns fantastiskt, säger Amanda Oscarsson.
– Det känns viktigt för mig att ta ställning. Vara med på resan mot att normalisera vad som i min värld är så självklart, allt handlar ju i grund och botten om kärlek. Kan vi bara enas om att kärlek är kärlek, hur den än väljer att uttrycka sig, fortsätter Amanda Oscarsson.

Dogtagens design kom ganska direkt till Amanda Oscarsson när hon fick reda på årets tema. Känslan hon vill förmedla är ”boost!”. Det där sista modet att ta steget att komma ut, ta nästa steg i sin sexualitet, eller vad det än kan vara. Kombinationen av en nyckelring och ett halsband gör det enkelt att bära oavsett vilket skede man är i: i fickan för att boosta sig själv eller hänga det runt halsen för att stolt visa upp.

– Triangeln var självklar då det är grundsymbolen i by MINDORIS skapande. För mig står de tre hörnen för han/hon/den du är/vill vara, samt stabilitet och kaos! avslutar Amanda Oscarsson.

Det är många projekt på gång med by MINDORIS, så det råder ingen tvekan om att ni kommer att se mer från Amanda Oscarsson framöver. Följer man by MINDORIS på Instagram, @bymindoris, kommer man garanterat inte missa vad som sker.

Dogtagen ingår då man köper veckopasset (säljs inte separat).

Kontaktuppgifter:

DanskEnglishSuomiFrançaisDeutschNorsk bokmålРусскийEspañolSvenska