Foto: Olav Holten

The Colorful Party är precis vad det låter som: en avslutningsfest på stora scenen innehållande alla Prides färger, former och toner. Ett samarbete mellan Stockholm Pride och Gunn Lundemo som kommer bli ditt perfekta avslut på Prideveckan.

Tyvärr har även denna vecka ett slut. Vi vill det egentligen inte, men samtidigt ger det ju oss ett utmärkt tillfälle att anordna den mest färgsprakande festen hittills! Gunn Lundemo tar över stora scenen och Pride Park 19:00 med en lång, färggrann lista av artister, musiker, talare och DJ:ar. Du kommer garanterat att gilla minst en av dem, om inte alla!

För att lotsa er igenom alla händelser och artistbyten på scenen kommer Kenny Solomons och Thobias Thorwid hosta årets avslutningsfest. Missade ni årets Pride-artist Evelina Olsén i onsdags, misströsta icke, hon kommer nämligen dyka upp på scen igen under kvällen. Denna gång med en partyremix av årets Pride-låt!

Få har missat att Ruby Rose kommer att köra en DJ-session under kvällen. Skådespelare, modell och DJ är bara några av alla saker Ruby har i sin ryggsäck. Uttalanden om könstillhörighet och sexualitet är också saker och ämnen som har stärkt och byggt på namnet. Vi är stolta över att kunna presentera Ruby Rose.

Madison Paige kommer att inta scenen under kvällen, liksom rapparen Gnučči som garanterat kommer att få publikhavet att gunga om det inte redan gör det. Cornelia Jakobs kommer att framföra sin nya singel med sitt band och Mariette har dragit med sig både band och gästartister för att spela några låtar för er!

Gruppen Sirqus Alfons ägnar sig åt cirkus, eldkonst, musik och teatert! Du vill inte missa vad de kommer att hitta på uppe på scenen under kvällen. Vi kommer även att få ta del av Christian Meltzer och DJ:n Michal Serr.

I mitten av partyt kommer Leo.B tillsammans med Gretchen, 2015 års Miss Pride, att entra scenen. Tillsammans med en hemlig gäst ska de kora 2016 års Miss Pride som har röstats fram av parkbesökare. Såklart är dessa klackar inte de enda som kommer dansa över scenen. Drag-gruppen Tranzmission kommer att köra ett nummer som absolut lär glittra och glimma. Sedan har ni Diamond Dogs att vänta. Med en ensemble på ungefär 25 snygga artister kommer de att ge er ett dragnummer med tillräckligt mycket glamour så att ni klarar er hela kvällen igenom!

Musikalartisten Daniel Mauricio har jobbat på många scener, vi ser framemot att snart kunna lägga till Prides scen i den listan. Två meter långa glamorösa Kay Long är Israels snyggaste dragqueen och Stockholm Prides scen är ärad över att få bära hennes klackar och över 20-åriga erfarenhet i drugbranschen.

Kanske är den viktigaste akten denna kväll det hyllningsnumret som Kiyomi Valentine kommer att hålla helt själv med akustisk gitarr. Tillsammans med sitt band kommer hon akustiskt att framföra ett hyllningsnummer för de som föll offer i masskjutningen i Orlando tidigare i somras. Vi ska såklart få dansa till sköna låtar från Gnučči och glamorösa nummer från Diamond Dogs, men vi vill och behöver också få ta del av tankeväckande och berörande hyllningar som det Kiyomi står för denna kväll.

Alltså har du en kväll full med allt du kan tänka dig att vänta, signerat Gunn Lundemo och Stockholm Pride. Vi hoppas att du kommer gå härifrån full av all den kärlek vi vill ge dig. Tillsammans festar och dansar vi till fullo denna sista kväll i Pride Park. För att vi kan, för att vi vill och för att det är vår rättighet.