Hoppa över navigering

Program: Stockholm Pride 2015

  1. Välj dag genom att klicka överst i tabellen.
  2. Klicka på önskad programpunkt för att läsa mer.
  3. Vill du läsa fler programpunkter samtidigt eller göra ditt eget schema med favoriter, lägg då till programpunkterna till mina favoriter och klicka sedan på "Visa mina favoriter som lista".
  4. Du kan ta bort favoriter genom att markera dem i listan och klicka "Ta bort vald favorit".
Plats:Pride ParkPride HousePride på stan
10:00
12:00
13:00

Kosmiska kvinnor och kaotiska kollapser. Åtta noveller om lesbisk kärlek och okärlek.

Författarläsning av Maria Diin, aktuell med novellsamlingen Kosmiska kvinnor och kaotiska kollapser. Åtta noveller om lesbisk kärlek och okärlek.

Öppning av Pride House

Idag Öppnar Pride House! Välkommen!

Gör slut med staten!

Det är dags att göra slut med staten och ge individen makten över, och rätten till, sitt eget liv!

I Lube Uganda - Skype:a med Ugandas HBTQ-befolkning och hjälp dem genom att ligga mer

Initiativtagarna bakom I Lube Uganda berättar om hur vi kan hjälpa landets HBTQ-befolkning genom att helt enkelt ligga lite mer. Dessutom ringer våra vänner från Uganda in.

Jämlikhetsstatistik – en metod för likabehandlingsarbetet?

Hbtq-rörelsen, den anti-rasistiska rörelsen, och funkisrörelsen har inte så ofta samarbetat för att driva våra frågor, men under senare år har kontakterna ökat. Vilka metoder använder vi oss av för att uppnå politisk förändring? Finns det skillnader i strategier, likheter i frågor? Hur kan vi till exempel gemensamt jobba för en förbättrad statistik och använda den i vårt förändringsarbete? Hur fungerar jämlikhetsdata?

14:00

Pride Ung: Invigning av Pride Ung House med bl.a Anneli Skogsberg m.fl.

Kom på Pride Ung i House-invigningen och ta del av kärleken! Vi ses kl 14.00 i Lavas lokaler i Kulturhuset och tar del av bland annat Annelie Skogsberg som kommer göra ett inspirerande framträdande, vi får lite mer info om Pride Ung i House – hur funkar det, vilka kommer finnas där under veckan och vad kan man göra, samt ett häftigt spoken word-uppträdande. Efter det kommer det finnas tid för mingel, mys, ställa frågor och att bekanta sig med vår fina lokal!

Queerfeministisk talkshow

Sveriges egen Oprah, Aleksa Lundberg, bjuder in till årets talkshow gästad av hbtq-ikoner och queer-superstjärnor. Med devisen det personliga är politiskt skapar vi en fest fylld med djupdykningar ner i våra queera hjärtans begär.

Varför döms så få för hatbrott?

Vilka förändringar behövs för att lagen ska fungera i praktiken? Annika Hirvonen, miljöpartiets talesperson i HBTQ-frågor och ledamot i justitieutskottet samtalar med företrädare för domstolsväsendet, åklagarmyndigheten, polis och brottsofferjour.

15:00

Gör slut med tvåsamhetsnormen

Gör slut med tvåsamhetsnormen! Vi pratar om att forma relationer ur ett relationsanarkistiskt perspektiv och vad RFSL Ungdom Öst skulle vilja se för förändringar i lagen.

Vart tog T:et vägen i landstinget?

Transpersoner tappas ofta bort av Landstinget i tillämpningen av HBT-policyn, trots att ohälsan är stor i den gruppen. Vart tog egentligen T:et vägen?

16:00

Ryan Cassatas första kärlek

Alexis föll för Ryan första gången hon såg honom på ett läger i San Francisco. Då hade hon ingen aning om att han var en transperson. Vi får följa det unga paret genom lyckliga stunder, svartsjuka och när hoten från Alexis pappa tvingar dem till att vara ifrån varandra. Vi får även lära känna Ryans mamma Fran, som berättar om hennes upplevelse av när Ryan kom ut som transperson redan vid 12 års ålder.

Ett socialt hållbart Stockholm – hur lever vi upp till de fina orden?

Ett öppet samtal om den socialt hållbara staden bortom tvingande normer.

RFSL och RFSL Ungdom möter Alice Bah Kuhnke

Alice Bah Kuhnke är minister med ansvar för bland annat hbtq-frågor. Här möter hon Gisela Janis, förbundsordförande för RFSL Ungdom och Ulrika Westerlund, förbundsordförande för RFSL i ett samtal om hbtq-politiska frågor. Vilka frågor kommer regeringen att prioritera? Hur går det till exempel med stärkt asylrätt, skadestånd till tvångssteriliserade transpersoner och förbättrat arbete mot hatbrott?

17:00
18:00

Releasefest för Dyke Hards DVD

Äntligen släppt den svenska kultrullen Dyke Hard på DVD! Kom och fira med oss på Cyklopen i Högdalen!

19:00
Sponsorer
[Host City]
Stockholm Stad
[Gold Partner]
Postkodlotteriet
[Silver Partner]
Bahnhof
Clarion Hotel
RFSL
QX
[Bronze Partner]
7Eleven
Frans August
HS
Live Media Group
Nobina
Sensus
EPiTrace logger